Solutii simple si de efect pentru decorarea bucatariei

in Decoratiuni

Bucataria reprezinta, de cele mai multe ori, sufletul casei. Aici nu este doar locul unde gatesti si pregatesti masa, ci poate fi si locul preferat unde te intalnesti cu prietenii, pentru a bea un pahar de vin sau a prepara o cina delicioasa.

Solutii simple si de efect pentru decorarea bucatariei

Sursa foto: https://www.piqsels.com/

Daca iti doresti cateva solutii simple, dar de efect pentru decorarea bucatariei, iti oferim mai jos cateva idei care te vor ajuta. In functie de configuratia si de spatiul de care dispui, vei crea in bucataria ta nu doar un spatiu functional, dotat cu cele necesare, ci si unul primitor pentru tine si musafirii tai.

Dispune mobilierul in functie de configuratie

Bucatariile mici, in special cele de bloc, au, in general, o configuratie standard, fie lungi si inguste, fie patrate dar cu suprafata mica. in cazul unei bucatarii lungi si inguste, dispune mobilierul pe una dintre laturi, unde exista deja instalate utilitatile, si lasa libera partea opusa pentru servirea mesei.

  • Alege un blat lung sau o masa mica si practica, pentru confort si eleganta;
  • Niste scaune rabatabile in culori vii, vesele creeaza un contrast interesant de culoare;
  • Decoreaza zona de deasupra mesei cu un canvas in tonuri vesele si moderne, sau cu etajere inguste pe care amplasezi mici plante aromatice ori cactusi in vase transparente de sticla.

Intr-o bucatarie tip open space, dispune mobilierul pe toata suprafata peretelui, pentru ca astfel obtii un design compact si unitar.

Alege culorile in functie de suprafata bucatariei

Daca bucataria este mai mica, culorile recomandate in general pentru mobilier sunt cele deschise: gri, bej, alb, alb marmorat, crem. Daca, insa, dispui de un numar mic de piese, alege pentru ele tonuri inchise, de exemplu albastru regal sau maro wenge. in functie de culorile alese, va fi nevoie de mai multe sau mai putine elemente de decor.

  • Pentru mobilierul inchis la culoare, o solutie eleganta de decorare este sa alegi manerele usilor intr-o nuanta aurie sau argintie; acestea vor conferi intregului ansamblu un aer rafinat si select.

Amenajeaza etajere in locul unei piese de mobilier masiv

Alege mobilier de bucatarie cu multe spatii de depozitare, deoarece astfel vei avea mai mult loc pentru a amenaja si decora, in mod estetic, spatiile ramase.

  • Etajerele de bucatarie folosite in locul unor dulapuri mari, de perete, ofera senzatia de loc mai aerisit, mai luminos, in special intr-un spatiu mic;
  • Pe etajerele amenajate cochet plaseaza cat obiecte decorative: ghivece cu plante minuscule, unul sau doua obiecte artizanale vechi, obiecte de ceramica pictata sau vaze mici cu flori.

Foloseste accesoriile decorative ca si spatii de depozitare

  • In cazul in care ai ales un mobilier mai simplu, din putine piese, alege cosuri sau cu un design special si interesant, de exemplu cele impletite din rachita sau ratan, ca si optiuni decorative dar si de depozitare;
  • Alte variante de depozitare cu un rol decorativ deosebit sunt cutiile din piele sau carton, in diverse marimi si culori.

Creeaza-ti coltisorul preferat cu multe elemente decorative

Amenajarea bucatariei depinde de spatiul pe care il ai la dispozitie. Ai la indemana mai multe variante simple, dar de efect pentru a decora spatiul respectiv.

  • Amplaseaza un fotoliu sau o bancuta langa un geam sau perete, in culori asortate perdelelor ori draperiilor, si intr-o culoare vie, contrastanta - galben sau verde tare. Acesta poate deveni coltisorul tau preferat pentru cafeaua dimineata sau lectura de seara;
  • Accesorizeaza cu un lampadar modern: de exemplu unul inalt, din hartie colorata, va incalzi astfel instant atmosfera;
  • Decoreaza cu vaze de flori, cesti din ceramica sau portelan, cosulete din metal, in culorile potrivite interiorului;
  • Alege perdele scurte, cu model discret, in cazul unei bucatarii cu configuratie lunga, iar in cazul uneia patrate opteaza pentru unele lungi pana la pardoseala;
  • Decoreaza cu draperii speciale pentru bucatarie, asortate culorilor predominante si nuantelor alese aici; acestea vor conferi intimitate si te vor proteja de lumina puternica a soarelui din timpul zilei. in functie de preferinte alege modele si imprimeuri vesele, calde, in culori vii, ori modele discrete;
  • Alte accesorii decorative sunt fetele de masa, runnerele sau servetele de tip napron; acestea vor completa atmosfera si vor conferi un aspect unitar interiorului mai ales atunci cand sunt in acelasi tip de imprimeuri ca si draperiile, adica elementul decorativ textil predominant;
  • Nu uita de cateva perne asortate pe fotoliul sau bancuta ta de lectura, pentru confort si un plus de rafinament.

Cu siguranta, exista multe elemente decorative si solutii simple, de efect care te pot ajuta sa creezi spatiul ideal pentru tine in bucatarie. Alege-le pe cele preferate gusturilor tale pentru un cadru cat mai confortabil, dar si decorat cu mult bun-gust.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!