Cum se spala un covor

in Ghid Practic Casa

Vrei sa ii oferi covorului un aspect nou? O simpla curatare nu reuseste sa faca mare lucru, dar o curatare in profunzime ii poate reda acestuia aspectul inedit al unui covor nou?

Cum se spala un covor

Solutia extrem de simpla in acest sens este oferita de ecocuratenie.ro. Serviciile profesioniste de curatare a covoarelor sunt cele mai recomandate pentru ca acesta sa aiba o viata lunga si un aspect inedit.

In cazul in care alegi totusi sa cureti covorul pe cont propriu, iata cateva informatii utile. De cele mai multe ori curatarea covorului afara este cea mai usoara si eficienta varianta. Intotdeauna este bine sa scuturi foarte bine covorul inainte de a-l spala, ca sa te asiguri ca in momentul in care il uzi praful nu se impregneaza in tesatura mai tare. Aspira-l, scutura-l sau bate-l bine, apoi spala-l. Gaseste un detergent potrivit pentru covoare si urmeaza instructiunile producatorului pentru curatare. Este recomandat sa testezi mai intai o mica suprafata din covor pentru a vedea daca il afecteaza, lasa-l sa actioneze, apoi daca nu observi ca se decoloreaza sau tesatura este altfel atacata, poti spala intreg covorul. Apoi lasa-l afara la aer sau intr-o camera foarte bine ventilata ca sa se usuce complet. Materialul iti permite, adauga un spray pe tesatura pentru a mentine covorul parfumat.

Cum se spala un covor de lana

Covoarele din lana sunt extrem de populare si ravnite de multi, pentru ca sunt rezistente si isi pastreaza foarte bine culoarea, dar curatarea acestuia necesita o abordare usor diferita. In primul rand, este nevoie de aspirarea sau scuturarea covorului, apoi spalarea acestuia cu apa rece amestecata in prealabil cu detergent bland, special pentru tesaturi din lana. Si in acest caz este nevoie de testarea pe o suprafata mica. Umezeste o carpa din microfibra si curata in directia materialului, tamponand usor covorul. Acorda o atentie mai mare zonelor cu pete mai mari, umezeste din nou carpa, insa cu grija sa nu uzi covorul prea tare. Incearca sa nu freci sau sa cureti prea tare, pentru a pastra aspectul moale si pufos al covorului. Umple o galeata cu apa si repeta pasul anterior folosind o carpa curata. La final, sterge covorul cu o carpa uscata din microfibra si lasa covorul sa se usuce complet inainte de a-l pune pe jos. Daca este nevoie, pune covorul la aer sau intr-un spatiu bine ventilat pentru a accelera procesul de uscare. Acelasi proces este indicat si pentru curatarea covoarelor din bumbac.

Cum sa cureti un covor foarte pufos

Si procesul de curatare a unui covor foarte pufos este asemanator cu cel de curatare a covoarelor din lana, o alta varianta fiind reprezentata de folosirea unui sampon uscat in locul apei reci cu detergent. Pur si simplu presara detergentul pe covor si foloseste o carpa pentru a curata in profunzime.

Cum se curata un covor din iuta

Covoarele din iuta sunt, de asemenea, populare, pentru ca arata natural si se asorteaza cu podelele din lemn. Problema este ca acestea nu raspund bine la apa, asadar curatarea acestuia este destul de pretentioasa. Singura metoda de curatare recomandata este cea uscata.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!