Cum sa alegi cea mai buna vitrina frigorifica pentru magazinul tau

in Ghid Practic Casa

Vitrinele frigorifice sunt elemente indispensabilele pentru magazinele care comercializeaza produse alimentare. Asta deoarece acest tip de bunuri este unul care implica pastarea alimentelor la temperaturi reduse, in asa fel incat prospetimea sa fie protejata pe termen cat mai lung. Produsele alimentare care nu sunt pastrate in conditii optime nu vor genera o experienta de consum satisfacatoare pentru client, determinandu-l pe acesta sa evite achizitia ulterioara. Tocmai de aceea, daca detii sau vrei sa iti deschizi un magazin care sa comercializeze si produse alimentare, nu trebuie sa pierzi din vedere necesitatea de a-l dota cu cel putin o vitrina frigorifica.

Vitrine frigorifice pentru magazine

Sursa foto

Aceasta are rolul de a maximiza capacitatea de functionare a sistemului de racire al magazinului, dar si de a realiza acest lucru printr-un nivel de consum economic, bazat pe eficienta. Doar functionand eficient, o vitrina frigorifica va proteja produsele in mod eficient si va oferi satisfactie consumatorilor. Prin intermediul acestui material, vei putea descoperi mai multe informatii despre vitrinele frigorifice, cum functioneaza, de cate tipuri sunt si de unde poti sa achizitionezi cele mai bune variante pentru magazinul tau.

Ce este o vitrina frigorifica si cate tipuri exista

Vitrina frigorifica reprezinta un sistem de racire complex, menit sa mentina produsele la temperaturi scazute si sa le protejeze pentru o perioada cat mai lunga. De asemenea, spre deosebire de o lada sau de o combina frigorifica, vitrina are rolul de a asigura si functia de expunere a produselor intr-un magazin, astfel incat sa fie vizibile pentru clienti. Fireste, produsele depuse in vitrinele frigorifice nu sunt conservate pentru o perioada nelimitata de timp, dar sunt pastrate mai bine decat daca ar fi depozitate la temperaturi normale. Asadar, vitrina frigorifica indeplineste functia de conservare, dar si pe cea de expunere a produselor. Este important de stiut faptul ca o vitrina frigorifica poate fi conectata la un sistem de refrigerare sau agregat frigorific. Exista si variante care au astfel de sisteme integrate. Printre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi o vitrina frigorifica se numara capacitatea acesteia de a izola termic eficient si de a rezista cat mai bine in timp.

In ceea ce priveste tipologia vitrinelor frigorifice, trebuie sa stii ca acestea sunt de doua feluri, respectiv vitrine verticale si vitrine orizontale. Desi indeplinesc aceleasi functii, se diferentiaza prin diferite caracteristici, dupa cum urmeaza:

  • vitrina frigorifica orizontala - este formata din dulap sau combina frigorifica, are geam curbat, usi batante sau glisante si sistem de iluminare incorporat. De asemenea, ea dispune de termometru sau regumator electric si are un sistem automat de dezghetare si de eliminare a condensului. Din dotarea vitrinei orizontale fac parte cabina de congelare, masa de lucru, spatiul de acces si spatiul de expunere. Peretii sai sunt din material poliruetanic, iar profilele din aluminiu.
  • vitrina frigorifica verticala - este mai expusa socurilor mecanice, cele mai bune versiuni fiind produse din otel inoxidabil de calitate, la exterior si la interior. De asemenea, ele dispun de panou de protectie rezistent la coroziune si au suprafate izolate cu material poliuretanic. Sistemul de racire sau agregatul frigorific este integrat, la fel ca tubulatura si vaporizatorul. Pentru un control optim, o vitrina frigorifica verticala de calitate dispune de un sistem usor de accesat, prin care poate fi reglata temperatura, dar si de un sistem de drenare, in asa fel incat lichidul rezidual din unitate sa fie usor de eliminat. Prezinta si picioare din otel, ajustabile. Totodata, vitrina dispune de un sistem de iluminare eficient.

Acestea sunt caracteristicile care nu au cum sa lipseasca din setul proprietatilor unor vitrine frigorifice caracterizate de eficienta si durabilitate pe termen lung. Pentru a afla mai multe informatii si pentru a gasi vitrine frigorifice de cea mai buna calitate, te invitam sa accesezi Frigotehnics.ro.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!