De ce avem nevoie de un ferastrau electric

in Ghid Practic Casa

Un ferastrau electric poate fi folosit in mai multe situatii, dar este imperativ ca utilizatorul sa aiba toate cunostintele necesare pentru a il putea manevra cat mai sigur cu putinta.

ferastrau electric

Sursa foto: pixabay.com

Fie ca trebuie sa taiem un copac vechi ce poate cadea in orice moment peste casa noastra sau ca dorim mai multe lemne de foc, un ferastrau electric devine indispensabil dupa ce proprietarul devine din in ce mai obisnuit cu el.

Ferastraiele electrice sunt de mai multe tipuri si disponibile in mai multe marimi. Gasim modele care sunt usor de transportat, in totalitate electrice, in timp ce altele pot fi dotate cu motoare care functioneaza cu benzina sau motorina, mult mai puternice decat cele uzuale. Dar, asa cum stim cu totii, daca e mai mare nu inseamna ca e si mai bun. Fiecare dintre noi are nevoie diferite, iar atunci cand alegem un ferastrau electric trebuie sa ne gandim, mai intai, de ce avem nevoie de unul. Vrem sa taiem copaci din padurea care ne apartine? Sau doar sa sectionam lemne pentru foc?

Ce tipuri de ferastraie electrice gasim si cand avem nevoie de ele?

Un ferastrau electric poate fi catalogat in mai multe tipuri, de la modul de taiere - daca foloseste un lant sau alt sistem, pana la tipul de motor - daca e 100% electric, pe gaz, pe benzina, si asa mai departe. Dar, pe scurt, el poate fi catalogat in trei moduri:

  • Ferastrau electric fara fir
  • Ferastrau electric cu fir
  • Ferastrau electric pe combustibil

Ferastrau electric fara fir

Acest tip de ferastrau electric este unul dintre cele mai folosite de catre oamenii de rand. Ele sunt extrem de portabile, deoarece au o greutate destul de mica si functioneaza cu ajutorul unei baterii, la fel ca un burghiu electric, de exemplu. Dar, din motive lesne de inteles, ele nu sunt ideale pentru orice persoana. Un ferastrau electric de acest gen este limitat in privinta bateriei si poate sa isi efectueze rolul pentru o perioada mica de timp. Desigur, exista modele care permit inlocuirea bateriei, astfel poti sa ai 2 sau mai multe baterii cu tine, dar acest aspect reduce din nivelul de portabilitate al dispozitivului.

Intr-adevar, si un ferastrau pe combustibil functioneaza atat timp cat ai combustibilul necesar, dar el e, de multe ori, mai ieftin decat unul electric si, totodata, mai puternic. Cu toate acestea, avem si beneficii cand le comparam: un ferastrau electric fara fir are o greutate mai mica si este mult mai silentios fata de unul pe combustibil. Fiecare dintre ele au un scop bine stabilit, e vorba de tine si de ce ai tu nevoie.

Ferastrau electric cu fir

Desi exista mai multe diferente, un ferastrau electric cu fir functioneaza, mai mult sau mai putin, precum exemplul precedent fara fir. Totusi, cea mai mare diferenta este reprezentata de faptul ca cele cu fir pot fi utilizate 24/24, 7 zile pe saptamana, atat timp cat ai o priza in preajma.

Ferastraiele electrice cu fir sunt de obicei mai puternice decat cele fara fir, dar mai slabe decat cele care functioneaza cu combustibil.

Cel mai mare avantaj legat de acest dispozitiv e ca poate fi folosit incontinuu, dar nu poti merge prea departe de o priza. Majoritatea au un fir lung de 30 de metri, deci esti limitat in aceasta privinta. Adeseori, acest tip de ferastrau este cel mai ieftin dintre toate cele 3, deoarece implica achizitionarea unui generator care sa produca energia necesara pentru a il folosi departe de casa.

Ferastrau electric pe combustibil

Dintre toate cele trei tipuri de ferastraie electrice exemplificate pana acum, cel pe combustibil ofera, de departe, cea mai mare putere. Dar acest lucru aduce de la sine mai multe aspecte care pot fi considerate dezavantaje de unii oameni. Deoarece motorul de pe un astfel de ferastrau este puternic, el va produce mai mult zgomot. in plus, va trebui sa te astepti ca vei mirosi in mod constant combustibilul folosit.

Un ferastrau electric pe combustibil este similar ca unul fara fir, doar ca fiecare vine cu avantajele si dezavantajele ei. Unul pe combustibil va fi mai puternic si uneori mai ieftin, dar va produce mai mult zgomot si vei fi inconjurat constant in miros de combustibil. Toate sunt bune si eficiente si poti fi multumit cu oricare dintre ele, atat timp cat analizezi toate motivele pentru care ai nevoie de unul si iei o decizie informata.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!