Cele mai tari idei de amenajari in noul showroom PIATRAONLINE

in Recomandari

PIATRAONLINE, cel mai mare furnizor de piatra naturala are un nou showroom "pentru cele mai tari idei", un spatiu gandit pentru a indeplini atat nevoile clientilor, cat si pe cele angajatilor. Necesitatea unui nou facelift s-a datorat in principal maturizarii business-ului, deoarece era nevoie de o noua recompartimentare care sa raspunda nevoilor actuale.

Se dorea ca cele doua etaje ale showroom-ului sa fie separate in asa fel incat parterul sa fie dedicat clientului B2C, iar etajul sa fie destinat anagajatilor, partenerilor PIATRAONLINE si colectiilor speciale.

De noul facelift s-au ocupat Sebastian Mindroiu si Radu Calin de la PickTwo Studio. Brief-ul pe care l-au primit arhitectii a fost unul simplu: s-a dorit un spatiu mult mai bine delimitat, care sa faciliteze atat nevoile clientilor, cat si pe cele ale angajatilor companiei. S-a dorit un spatiu in care materialele sa fie puse in lumina reflectoarelor, iar amenajarea sa nu incarce vizual.

Radu Calin si Sebastian Mindroiu

De la stanga la dreapta, Radu Calin si Sebastian Mindroiu

Cum a fost amenajat noul parter al showroom-ului

Aceasta zona este dedicata acum exclusiv segmentului B2C, astfel clientii au posibilitatea de a vedea intreaga gama de produse intr-un spatiu mult mai bine optimizat, creativ, care sa le usureze semnificativ alegerea produselor.

"Parterul s-a conturat mult mai bine in momentul acesta ca etaj dedicat consumatorlui final B2C, chiar daca la inceput nu setasem lucrurile astfel incat sa fie exact asa. Pana la urma, toate lucrurile dedicate segmentului B2C au venit la parter, iar tot ceea ce tine de B2B si back-office, sunt la etaj. Nevoile de business s-au dus pe etaje separate", ne spune Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

Incepem turul cu receptiile care au fost imbracate in marmura alba, piese de mare impact la a caror creare au fost folosite tehnologiile CNC si waterjet, ceea ce inseamna ore intregi de folosire a utilajelor.

Receptiile din showroom

Receptiile din showroom

De dupa dulapurile imbracate in ardezie SKIN (din spatele birourilor de consiliere), se afla departamentul de Marketing al companiei. Birourile albe ale spatiului contrasteaza cu pardoseala din ardezie, intreaga zona fiind insufletita de peretele din dreapta, tapetat cu forme geometrice in culori vesele.

Departamentul de marketing

Departamentul de marketing

In zona de waiting de la parter, echipa PickTwo Studio a gandit un colt de living care a fost pastrat si integrat cu un spatiu dedicat baii. Se remarca cada din marmura Arabescato Faro si peretele din plante pozitionat in spatele acesteia. Tema noului facelift este caldura si tocmai de aceea in acest spatiu au fost integrate si perdelele care sa incalzeasca vizual. Expozoarele de la parter dau impresia de continuitate pe verticala si sunt suficient de inalte pentru a putea fi expuse suficiente materiale, pe cativa metri patrati. "Cred ca este prima data in istoria noastra de facelift-uri in care am refolosit extraordinar de multe materiale si m-am ambitionat sa refolosesc tot ce am putut", explica Mariana Bradescu.

Colectia de mozaicuri a fost relocata la parter pentru a facilita alegerea materialelor.

Zona expozoarelor verticale si a ardeziei flexibile SKIN de la parter

Zona expozoarelor verticale si a ardeziei flexibile SKIN de la parter

Etajul noului showroom si spatiul dedicat segmentului B2B

Prima piesa pe care o vezi atunci cand urci treptele este barul imbracat in marmura Tundra Light, in spatele caruia se afla relocata bucataria placata cu marmura Nero Marquinace are drept "contrablat" mozaicul Tear Drop. In stanga acestui spatiu, se observa peretele compus din lamele de oglinda si mozaic din marmura Nero Marquina Penny. Aici este expusa si colectia de chiuvete TAO.

peretele cu mozaic Penny si lamele din oglinda

Intreaga zona a barului, in stanga se poate observa peretele cu mozaic Penny si lamele din oglinda

In zona de "discutie informala", asa cum numeste Sebastian Mindroiu zona canapelei de la etaj, se remarca peretele din lastre Autograph Bubble. Aceste lastre ofera senzatia de caldura, datorita onix-ului si a draperiei ce separa cele zone de meeting. Daca tragi draperia, vei dezvalui zona de sedinte a companiei, compusa dintr-un covor de mozaic din marmura Mix Cube Design. Peretele din dreapta este imbracat in mozaic Bianco Carrara Fish Scale, iar peretele din stanga este realizat dintr-un elegant evantai din marmura, ce debuteaza cu o "pictura" superba din marmura Calacatta. Acest spatiu este destinat exclusiv intalnirilor cu toti angaja?ii companiei, zona amenajata in functie de tema intalnirilor.

Zona de meeting de la etaj in care se observa lastrele din onix

Zona de meeting de la etaj in care se observa lastrele din onix

Zona destinata sedintelor mari

Zona destinata sedintelor mari

Spatiul atipic din baia de la etaj

Arhitectii si-au dorit aici un decor socant si excentric. Aceasta baie atrage atentia prin combinatia dintre "lamelele" din marmura alba si neagra, elemente completate de tapetul cu jungla. In centrul incaperii, se poate observa piesa centrala si anume chiuveta custom-made din marmura Nero Marquina.

Baia de la etaj si amenajarea atipica

Baia de la etaj si amenajarea atipica

Amenajarea birourilor managementului a ridicat cele mai mari provocari. In amenajarea anterioara, biroul a fost impartit in doua incaperi separate de un perete de rigips. Acesta a fost construit inainte de montarea pardoselii din stejar, iar in momentul in care a fost daramat, spatiul gol de pe pardoseala a trebuit acoperit. Aici a intervenit ideea de a crea piese de puzzle din marmura Golden Skyin spatiul gol, acelasi material care a fost folosit pentru a imbraca peretele din birou.

Birourile managementului si peretele din marmura Golden Sky,

Birourile managementului si peretele din marmura Golden Sky,

In acest nou facelift, au fost implicate multe echipe, de la cei care s-au ocupat de demolari si pana la echipa care s-a ocupat de perdelele si draperiile din locatie. A fost un proces lung care a debutat in primavara anului 2020 si in care a fost depusa multa munca, caci s-a dorit reutilizarea a cat mai multe elemente.

Ca sa vezi cum a decurs intregul proces, gasesti cele trei episoade aici, aici si aici, iar daca vrei sa vezi touch-ul final si discutia cu arhitectii, ai interviul aici. Ne gasesti si pe Facebook si Instagram, si daca vrei sa vezi showroom-ul pentru cele mai tari idei de amenajare, ne gasesti in Aleea Teisani, nr. 137A.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!