Arhitectura viitorului intr-o casa cu forme organice integrata in natura

de Marcel Buciuman in Recomandari

Daca va intrebati cum vor arata arhitectura viitorului si casele viitorului, cateva raspunsuri s-ar putea sa ni le ofere casa prezentata in cele ce urmeaza.

Casa viitorului - exterior

Proiectata de arhitectii de la Niko Architect si construita in apropierea Moscovei, casa se vrea un dialog intre spatiile interioare si natura inconjuratoare.

Casa viitorului

Structura casei este realizata din beton armat monolitic, ceea ce a permis arhitectilor o mare libertate in ceea ce priveste desenarea formelor constructiei. Liniile curbe, specifice arhitecturii organice, creeaza volume fluide perfect integrate in contextul natural.

Casa a fost orientata astfel incat sa ofere intimitate locatarilor dar si o integrare cat mai buna in peisaj. Volumul principal este aproape in intregime acoperit de iarba si vegetatie iar zona descoperita, desi aproape integral vitrata, este protejata de privirile curioase de aripile cladirii ce formeaza o curte interioara continuata cu un iaz si cu o piscina infinita ce sporesc si mai mult legatura zonelor interioare cu mediul din jur.

Casa viitorului

Pentru a oferi lumina naturala si in incaperile din zonele ingropate ale cladirii, au fost prevazute in acoperisul verde mai multe luminatoare directionate astfel incat sa se profite optim de miscarea soarelui. In zona luminatoarelor avem si sistemul de ventilatie al casei ce asigura evitarea supraincalzirii spatiilor interioare si producerea condensului.

Acoperis casa viitorului

Iar daca aleile din curte nu sunt suficient, puteti continua sa va plimbati chiar si pe acoperis!

Alee pe acoperisul verde

Garajul este amplasat in imediata vecinatate a accesului spre proprietate fiind conceput sub forma unui pavilion partial dechis ce comunica direct cu casa. Si aici regasim aceleasi linii curbe dar si acoperisul verde circulabil.

Garaj casa viitorului

Casa, cu o suprafata de 300 de metri patrati, este partial etajata si este compusa dintr-un living, o zona de luat masa, o zona de relaxare, un birou si 3 dormitoare.

Odata ce ai pasit in interior cu greu ai mai putea crede ca o buna parte din casa este ingropata in pamant. Lumina naturala este prezenta pe intreaga durata a zilei, fatada din sticla si luminatoarele facandu-si pe deplin datoria.

Designul interior este minimalist ceea ce pune si mai mult in valoare fiecare element al acestei case, fie ca este unul functional sau doar cu valoare estetica, cum sunt numeroasele obiecte de arta raspandite prin toate spatiile ce compun locuinta.

Gama cromatica se reduce la alb, negru si gri, iar pe alocuri cate o pata aurie de culoare.

Zona de zi este una deschisa. Regasim aici aceleasi linii curbe la pereti dar si la piesele de mobilier, semineu, zona canapelelor, paravanul ce separa livingul de locul de luat masa sau la scara interioara ce sigura accesul spre nivelul superior.

Living casa viitorului Living casa viitorului Scara interioara curba

Zona de noapte intregeste intreaga compozitie, fie ca este vorba de dormitoare sau de baia cu pereti si obiecte sanitare cu forme rotunjite.

Dormitor casa viitorului Dormitor casa viitorului Baie casa viitorului

Sursa imagini: Niko Architect

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!