5 motive ca sa alegi parchetul laminat

in Ghid Practic Casa

Alegerea finisajelor pardoselilor reprezinta o etapa importanta din cadrul amenajarilor interioare, mai ales ca vorbim despre elemente functionale care, in permanenta, vor suporta incarcari si trafic.

Asa cum este firesc, de regula, preferintele personale ne indeamna sa facem anumite alegeri, insa, acestea trebuie cumulate si cu destinatia camerelor sau caracteristicile materialelor. Astfel, daca pentru bucatarii, holuri si bai alegem gresie, granit sau pardoseli epoxidice, pentru restul camerelor parchetul este cea mai buna optiune. Varianta cea mai simpla de utilizat este parchetul laminat, ale carui avantaje sunt multiple, dupa cum vei afla din materialul urmator.

parchetul laminat

Sursa foto

Montaj facil

Parchetul laminat iti ofera posibilitatea sa-l montezi fara sa apelezi la specialisti, deoarece sistemul este unul foarte simplu. Ar trebui doar sa stii ca parchetul laminat poate fi folosit pe pardosele drepte, curatate bine, asa ca o sapa autonivelanta s-ar putea sa iti fie de folos. Montajul presupune imbinarea corecta a placilor, lucru de care iti dai seama daca acestea scot un sunet scurt si clar (un click) cand sunt unite perfect. Nu vei avea nevoie de produse pentru lipit, de cleiuri sau de alte substante care sa lege placile intre ele. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa imbini canelurile cu partea de lamba, iar, de acolo, treaba e ca si rezolvata.

Eleganta si frumusete

Parchetul laminat ofera rapid suprafete elegante, pe care vei putea circula aproape imediat. Si, pentru ca este o suprafata lucioasa, ea se potriveste cu aproape orice idee de amenajare interioara. Parchetul laminat poate fi gasit intr-o varietate de culori, modele si texturi, motiv numai bun pentru a te apuca sa iti decorezi casa si sa faci din montajul parchetului un adevarat proiect DIY.

Durabilitate

Parchetul laminat este rezistent in timp, mai ales daca ai grija putin de el. Pentru ca este folosit, oricum, in zonele cu trafic redus, asa cum sunt livingurile sau dormitoarele, il poti acoperi, partial, cu niste covoare moderne, sau poti alege sa il lasi descoperit, facand din casa ta o oaza de eleganta.

Costuri reduse fata de alte tipuri de parchet

Este foarte important de mentionat si acest aspect, deoarece multi utilizatori pun in balanta costurile. Fata de alte tipuri de parchet, parchetul laminat este ieftin si ofera suprafete confortabile si estetice intr-un timp foarte scurt. Fireste, si parchetul din lemn masiv este frumos si chiar si parchetul stratificat, insa, cel laminat este deosebit si a fost alegerea multora, inca de la aparitia sa. Parchetul laminat a fost o inovatie ieftina si buna, care, inca, atrage utilizatorii care vor sa-si transforme pardoselile intr-unele de-a dreptul speciale, fara costuri prea mari.

Curatare si igienizare usoara

Parchetul laminat poate fi curatat cu usurinta. Acest lucru inseamna ca vei putea folosi atat substante chimice folosite pentru igienizare si curatare dar si echipamente special create pentru mentinerea curateniei in casa. Vei putea folosi mopul cu aburi sau clasic si vei putea aspira si igieniza, fara sa-ti faci griji cu privire la felul in care va reactiona parchetul, deoarece el se va dovedi foarte rezistent.

Parchetul pe care il alegi pentru casa ta este foarte important, deoarece el va ramane sub ochii tai pana la viitoarea renovare. De aceea, trebuie ales cu grija, fiindca nu este o investitie pe care sa o faci in fiecare zi, asa ca fii atent la culoare, textura si aspect.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!