Ce trebuie sa stii cand iti reamenajezi bucataria

in Ghid Practic Casa

Reamenajarea bucatariei presupune sa iei in calcul, cel mai adesea, si un alt design interior. Cu putina imaginatie poti sa schimbi aspectul bucatariei tale fara sa investesti sume prea mari si fara sa faci prea mult efort. Iata ce ar trebui sa stii, atunci cand iti reamenajezi bucataria, pentru a te bucura de un spatiu modern.

Reamenajarea bucatariei

Sursa foto

Cablurile si prizele nu se lasa la vedere

Bucatariile moderne se caracterizeaza in principal ca fiind foarte bine organizate. Spatiile aglomerate nu mai sunt o optiune, asa ca, ai grija ca fiecare lucru sa fie la locul lui. Daca ai multe obiecte electrocasnice, atunci poti cumpara prize pe care le poti incastra in blatul de bucatarie, ascunzand astfel eficient cablurile.

Zona de gatit se amenajeaza separat de celelalte spatii

In zona de gatit pastreaza doar blatul de bucatarie, aragazul si cuptorul. Cu cat ai mai mult spatiu, cu atat iti va fi mai usor sa te desfasori. Nu incarca acest loc, pentru ca va fi mult mai complicat sa gasesti ce ai nevoie exact in momentele critice.

In apropierea blatului pozitioneaza si rafturile cu produsele pe care le folosesti cel mai des, pentru a avea acces facil la ele.

Pardoseala din bucatarie poate fi curatata in profunzime pentru a arata impecabil

Pardoseala din bucatarie este expusa murdariei, mai ales daca se gateste foarte des. Atunci cand reamenajezi, poti sa apelezi la firme de curatenie sau chiar sa cumperi produse care curata in profunzime pardoseala. Daca aceasta curatare este facuta cum asa trebuie, podeaua va arata ca noua si va fi si perfect dezinfectata.

Peretii pot fi curatati cu solutii speciale

Daca reamenajezi bucataria, dar nu vrei sa zugravesti peretii, o optiune este aceea de a folosi solutii speciale care curata foarte bine suprafata peretului. Produsele de calitate te ajuta sa scapi inclusiv de petele vechi de mancare sau de ulei.

Renunta la piesele de mobilier inutile

O bucatarie organizata si spatioasa este cu mult mai practica decat una foarte aglomerata. Atunci cand reamenajezi este indicat sa renunti la acele piese de mobilier pe care nu le folosesti sau in care ai depozitat obiecte de care nu ai nevoie niciodata. Spatiul castigat va fi cu siguranta util, in cazul lucrurilor de care ai nevoie cu adevarat.

Obiectele de decor nu trebuie sa aglomereze bucataria

Bucataria este o incapere al carei design interior trebuie gandit intr-un mod cat mai practic. Nu exagera cu decoratiunile pentru ca vei pierde mult din spatiul care iti este necesar. Opteaza pentru cateva plante verzi pe care sa le asezi pe rafturi suspendate sau pe pervazul geamului.

Bucatariile open space sunt in tendinte

Daca vrei sa schimbi in totalitate felul in care arata bucataria, trebuie sa stii ca sunt in tendinte bucatariile de tip open space. Mai ales in cazul in care suprafata incaperii este redusa, varianta de open space este recomandata pentru ca reusesti sa creezi iluzia de spatiu mai amplu.

Nu ai nevoie de zeci de electrocasnice

Daca iti place sa gatesti, cu siguranta te intereseaza oferta de electrocasnice de pe piata. Totusi, atunci cand alegi aparatura de bucatarie, limiteaza-te la produsele pe care le folosesti in mod curent si nu cheltui banii pe obiecte pe care le vei depozita fara a le utiliza.

In plus, exista numeroase electrocasnice moderne care indeplinesc mai multe functii, lucru care te va ajuta sa economisesti spatiu pretios.

Poti schimba paleta de culori din bucatarie cu ajutorul unor trucuri

Pentru a da un alt aspect bucatariei, culorile sunt importante. Nu e necesar sa vopsesti peretii, insa poti opta pentru cateva piese de mobilier in nuante diferite.

De asemenea, poti sa instalezi un bar sau o insula in incapere, pentru a crea un punct de interes nou.

Poti sa iti reamenajezi bucataria fara a schimba toata mobila sau culoarea peretilor. Mai multa ordine, organizarea obiectelor si reimprospatarea aspectului sunt lucruri care se pot face cu bugete rezonabile si cu un minimum de efort.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!