Cum sa montezi o fantana arteziana in gradina

in Ghid Practic Casa

Gradina casei tale trebuie sa fie o oaza de liniste atat pentru tine, cat si pentru restul familiei. Exista foarte multe elemente prin care poti crea in gradina o atmosfera foarte placuta, iar fantana arteziana cu siguranta se numara printre acestea.

Atunci cand montezi o fantana arteziana trebuie sa acorzi atentie unor detalii, asa ca iata care sunt cele mai importante dintre acestea.

Spatiu de birouri

Sursa foto

Pasul 1. Ai nevoie de un aparat de sudura de calitate pentru a monta fantana arteziana

Atunci cand alegi fantana arteziana trebuie sa fii atent la calitatea acesteia, dar si la aspect. Cu siguranta vei fi nerabdator sa vezi fantana in gradina ta, insa nu uita ca aceasta trebuie sa fie si montata. De cele mai multe ori aceasta este livrata in multe componente pe care trebuie sa le pui impreuna pentru a obtine rezultatul dorit. O data asamblata, vei avea nevoie de su?ineri, care la randul lor vor necesita puncte de sudura, iar in acest caz iti va trebui un aparat de sudura de calitate, precum este popularul aparat de sudura mig mag. Cu putina rabdare vei reusi sa asamblezi piesele iar apoi vei putea sa te bucuri in voie de aspectul gradinii si de linistea si racoarea din jurul fantanii arteziene.

Pasul 2. Monteaza fantana arteziana din gradina pe o placa solida

Ca o paralela cu zona constructiilor, chiar si pentru fantana arteziana vei avea nevoie de o fundatie. Este indicat sa amplasezi sub fantana o placa de beton, insa in cazul in care nu ai aceasta posibilitate poti sa o pozitionezi intr-o zona foarte dura, in asa fel incat sa nu ai probleme. Important este ca suportul sa fie unul cat mai solid si sa respecti criteriile de planeitate.

Pasul 3. Asambleaza piesele in mod corect pentru ca fantana arteziana sa functioneze normal

Atunci cand asamblezi o fantana arteziana in gradina trebuie sa privesti intreaga operatiune ca pe un puzzle. Daca nu lipesti piesele in mod corect, rezultatul nu va fi cel dorit sau apa nu va curge uniform, iar acest lucru ar putea sa strice tot aspectul. Tocmai de aceea, urmareste cu atentie instructiunile si lipeste foarte bine piesele intre ele. Numai asa te vei putea bucura cu adevarat de atmosfera pe care o fantana arteziana o poate crea in gradina casei tale.

Pasul 4. Izoleaza fantana arteziana cu materiale rezistente la apa

Imbinarile fantanilor arteziene pot sa se deterioreze in timp, iar apa va trece prin acestea. Pentru a evita astfel de probleme este recomandat ca inca de la montarea acesteia in gradina sa intaresti aceste imbinari cu materiale foarte rezistente, de exemplu cu amestec de ciment si apa sau chiar cu un material de hidroizolare. In acest fel te asiguri ca fisurile nu vor afecta in mod direct fantana arteziana si ca vei putea sa remediezi rapid orice defectiune, fara repercusiuni.

Apeleaza la un specialist in cazul in care nu reusesti sa montezi fantana arteziana

Montarea unei fantani arteziene nu este o operatiune simpla, asa ca daca vrei sa ai in gradina ta acest element de decor poti sa apelezi la un specialist in cazul in care consideri ca ai nevoie de acesta. Fantana arteziana reprezinta o investitie, asa ca este mult mai bine sa ai siguranta ca este montata asa cum trebuie si ca nu se va deteriora odata cu trecerea timpului.

In gradina trebuie sa ai parte de liniste si relaxare, iar susurul apei de la propria fantana arteziana cu siguranta va contribui la aceste senzatii. O fantana arteziana in mijlocul gradinii nu numai ca va oferi un aspect foarte placut, dar va amplifica ambianta calma si va deveni in mod cert locul tau preferat pentru a te racori in timpul verii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!