Cum iti protejezi casa de hoti - 5 metode eficiente

in Recomandari

Siguranta este unul dintre principalele criterii pe care ar trebui sa le indeplineasca orice casa. Chiar daca locuiesti intr-o zona in general ferita de spargeri si de alte evenimente neplacute, tot ar fi bine sa iei masuri extra de protectie, mai ales ca astazi exista numeroase variante din care poti alege.

Protejarea casei de hoti

Sursa foto, via Shutterstock

In articolul de azi iti prezentam 5 metode eficiente prin care poti sa-ti protejezi casa de "atacurile" hotilor.

Instaleaza camere de supraveghere

Instalarea camerelor de supraveghere este una dintre primele masuri pe care iti recomandam sa le iei. De multe ori, hotii se feresc sa actioneze acolo unde sunt montate camere de supraveghere, de teama ca pot fi usor descoperiti, mai ales daca dispozitivele sunt conectate la Internet, iar proprietarii pot urmari in timp real ceea ce se petrece in casele lor. Au existat, de altfel, cazuri in care proprietarii au prins in flagrant hotii tocmai pentru ca au vazut, pe smartphone, tableta sau laptop, ceea ce se petrecea in curtea lor.

Nu permite accesul persoanelor necunoscute

Cazurile in care hotii au reusit sa patrunda intr-o scara de bloc, fara prea mare efort, deoarece s-au recomandat la interfon ca fiind postasi, instalatori, electricieni sau vecini care si-au uitat cartela acasa nu sunt tocmai rare. Desi interfonul este o masura de siguranta relativ eficienta, acesta are lacunele lui, pentru ca nu ne putem da seama de fiecare data daca o persoana este rau intentionata doar auzindu-i vocea.

In schimb, un videointerfon Electra la un pret foarte bun este o masura de protectie impotriva hotilor mult mai eficienta, pentru ca acesta ne permite sa si vedem persoana care a sunat.

Nu lasa la vedere bunurile de valoare

Acest sfat este valabil mai ales pentru persoanele care locuiesc la curte. O casa frumos amenajata, in curtea careia se vad masinile scumpe, sculele si echipamentele pentru gradina de ultima generatie, va atrage imediat atentia hotilor. Tocmai de aceea este recomandat ca astfel de bunuri de valoare sa stea in garaj, ferite de privirile celor rau intentionati.

Inchide intotdeauna usa

Un sfat banal, nu-i asa? In realitate, insa, unele spargeri pot avea loc chiar in miezul zilei, cand unii proprietari se gandesc ca nu are sens sa mai inchida usa de la intrare cat timp merg la magazinul de la colt.

De asemenea, spargerile pot avea loc chiar si cand proprietarii sunt acasa, caci hotii pot avea miscarile unor feline care stiu exact unde trebuie sa caute, cat de repede trebuie sa se miste si ce lucruri pot lua.

Gandeste-te ca in cele 10-15 minute in care faci dus, iar usa de la intrare este deschisa, hotii au suficient timp sa rezolve ce au de rezolvat in celelalte camere ale locuintei tale. Ba chiar este posibil ca nici macar sa nu iti dai seama ca ai fost jefuit(a) decat in momentul in care vei observa ca iti lipsesc bani sau bijuterii: unii dintre ei sunt atat de priceputi, incat lasa in urma lor lucrurile fix asa cum le-au gasit.

Asadar, indiferent ca esti acasa sau ca pleci pentru cateva minute la vecini sau la magazinul din coltul strazii, inchide de fiecare data usa de la intrare.

Ai grija ce tip de continut postezi pe retelele de socializare

Esti intr-o vacanta si de-abia astepti sa impartasesti bucuria cu prietenii de pe Facebook? Ei bine, sfatul nostru este sa amani acest moment si sa postezi fotografiile de-abia dupa ce te intorci acasa. In caz contrar, continutul poate fi un semn prin care, involuntar, ii anunti pe hoti ca acum este momentul perfect sa actioneze.

Totodata, iti sugeram sa eviti sa postezi fotografii in care apar obiecte de valoare din casa. Probabil ca nici nu te gandesti ca o simpla fotografie de familie, in care se iveste, intr-un colt, un smart TV de ultima generatie, i-ar putea determina pe cei rau voitori sa-ti faca o vizita nedorita.

Acorda atentie maxima tuturor acestor aspecte si ia-ti masuri extra de protectie chiar daca locuiesti intr-o zona considerata sigura - in acest mod iti vei proteja si mai bine casa de hoti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!