Departe de lumea dezlantuita, intr-o minunata casa de vacanta din lemn - imagini si proiect

de Marcel Buciuman in Recomandari

Cu totii avem momente in care simtim nevoia de a lasa in urma, macar pentru cateva zile, tumultul vietilor cotidiene si de a ne refugia intr-un loc linistit alaturi de persoane dragi si inconjurati de frumusetile naturii.

Un astfel de loc este casa de vacanta pe care ne-am propus sa v-o prezentam in cele ce urmeaza. Si, chiar daca aceasta este construita intr-o zona muntoasa impadurita a Carolinei de Nord (SUA), cu siguranta ea poate constitui o sursa de inspiratie pentru oricare dintre noi, locuri ca acesta fiind nenumarate si pe meleagurile noastre.

Casa vacanta lemn

Proprietarii, un cuplu de profesori cu doi copii, au proictat si construit aceasta casa de vacanta dupa o calatorie in tarile scandinave, unde au ramas vrajiti de casele traditionale din lemn de aici.

Lemnul natural este pretutindeni, vizibil de la fatade sau usa de exterior si pana la decorul interior. Peretii sunt alcatuiti din grinzi masive de lemn imbinate la colturi folosind tehnica coada de randunica.

Exterior casa de vacanta din lemn

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv Scara interioara casa lemn

Lemnul, in combinatie cu lumina ce patrunde prin ferestrele largi, creaza o atmosfera calda si relaxanta.

Chiar daca are o suprafata de doar 75 de metri patrati, la interior casa pare mult mai spatioasa. La acest efect au conlucrat mai multi factori, precum evitarea mobilierului in exces sau, cel mai important, renuntarea la clasicul tavan orizontal in favoarea unui plafon in stil catedrala.

Zona de zi deschisa casa de vacanta din lemn Living casa de vacanta din lemn Loc luat masa casa lemn

Doar dormitorul matrimonial si baia sunt clar delimitate, in timp ce peste acestea s-a amenajat un dormitor deschis, conceput asemeni unui balcon interior.

Dormitor matrimonial casa lemn Baie casa vacanta lemn Zona de zi deschisa casa de vacanta din lemn Balcon interior din lemn Dormitor pod casa lemn

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag

Casa este incalzita cu ajutorul unei pompe de caldura, iar o soba pe lemne sporeste si ea farmecul intregului decor.

Soba lemne casa de vacanta

Atat dormitorul cat si camera de zi comunica cu o terasa larga, construita tot din lemn, de unde se poate admira privelistea superba din jur si de unde, cu ajutorul unei mici scari exterioare din lemn, se ajunge cu usurinta in curtea care nu este altceva decat padurea!

Scara exterioara lemn casa de vacanta Terasa casa din lemn Casa de vacanta din lemn Alee piatra casa de vacanta

Atunci cand nu o folosesc chiar ei, proprietarii ofera casa spre inchiriere (prin platforma airbnb.com) tuturor celor dornici sa petreaaca cateva zile de vacanta departe de lumea dezlantuita.

Proiect casa de vacanta din lemn

Foto: Nicole Alvarez

O oferta de pret pentru o astfel de casa de vacanta puteti obtine de la partenerii nostri: oferte case din lemn masiv.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!