Tips & tricks pentru curatarea bucatariei

in Ghid Practic Casa

Pentru a curata bucataria, nu este necesar sa investiti sume mari de bani sau timp. Este suficient sa stiti cum sa alegeti produsele potrivite pentru fiecare caz in parte.

Daca exista o zona din casa care se murdareste mai mult decat celelalte, aceea este, fara indoiala, bucataria. Grasimea generata in timpul gatitului este una dintre principalele probleme cu care ne confruntam atunci cand vrem sa facem curatenie in bucatarie. Din acest motiv, iata cateva trucuri simple pentru a curata rapid si usor bucataria, oferite de specialistii in curatenie de la Conex Clean.

Sfaturi curatarea bucatariei

Curatarea blatului

Blaturile se murdaresc cel mai repede. Acestea sunt fabricate din materiale diferite, deci este important sa achizitionati un produs adecvat care nu le va deteriora. Este foarte important sa cititi compozitia produselor folosite.

De exemplu, in cazul in care blatul dvs. este fabricat din marmura, il puteti curata folosind o solutie preparata din cateva ingrediente simple.

Ingrediente:

  • 1 pahar de alcool de 70° sau apa oxigenata (200 ml)
  • sucul de la 1 lamaie
  • apa calda (cat este nevoie)

Cum trebuie sa procedati: se amesteca alcoolul sau apa oxigenata cu lamaie si apa calda. Veti vedea cum, daca frecati putin, aceasta zona va straluci din nou.

Curatarea hotei

Hota este unul dintre aparatele din bucatarie foarte greu de curatat. De aceea, trebuie sa o curatati in profunzime. In zona hotei se acumuleaza o mare parte a murdariei, iar curatarea acesteia necesita un efort sporit.

In cazul in care hota dvs. este din inox, trebuie sa stiti ca pentru a o curata si dezinfecta, aveti nevoie de putin gin. Este un truc foarte util pe care il puteti folosi la curatarea oricarui aparat electrocasnic sau la curatarea ustensilelor din inox.

Curatarea ustensilelor de bucatarie

Daca tacamurile dvs. sunt ruginite, exista o modalitate simpla de a le reda stralucirea.

Ingrediente:

  • 1/2 ceapa
  • sare

Cum ar trebui sa procedati: pentru a reda stralucirea furculitelor si lingurilor, puteti folosi jumatate de ceapa cu sare pentru a freca tacamurile Daca nu reusiti, puteti folosi si apa si sapun pentru a spala vasele. Ambele trucuri sunt utile.

In cazul in care ustensilele sunt din ceramica, le puteti curata cu putin amoniac si detergent.

Daca sunt din lemn, cel mai bine este sa incercati sa le albiti cu apa calda amestecata cu apa oxigenata. Rezultatul va fi unul exceptional.

Cum sa curatati arzatorul cu gaz

Daca in loc de plita vitroceramica aveti arzatoare cu gaz, va trebui sa le curatati cu sapun si apa. Desigur, nu trebuie sa uitati ca ele trebuie curatate numai atunci cand sunt reci.

Detergent preparat in casa pentru mobilierul de bucatarie

Pentru curatarea mobilierului de bucatarie puteti prepara un detergent din doar cateva ingrediente.

Ingrediente:

  • 1 ceasca de apa (250 ml)
  • 1/2 ceasca de otet (125 ml)
  • 1/2 ceasca de vodca (125 ml)

Cum ar trebui sa procedati: pentru a curata foarte bine mobilierul de bucatarie astfel incat sa nu mai ramana vreo urma de grasime pe el, amestecati toate aceste ingrediente si puneti amestecul intr-o sticla cu pulverizator.

De asemenea, acest amestec poate fi folosit si ca dezinfectant daca adaugati cateva picaturi de ulei de eucalipt.

Cu un amestec atat de simplu, puteti elimina urmele de calcar si grasime existente in bucatarie. Folositi aceasta solutie si nu veti regreta.

Adio calcar

Pentru a elimina calcarul, nu ezitati sa incercati urmatoarea solutie.

Ingrediente:

  • 2 pungi de acid citric (200 g) (cantitatea va varia in functie de cantitatea de calcar existenta)
  • apa

Cum trebuie sa procedati: pentru a curata depunerile de calcar de pe oale sau alte ustensile de bucatarie va trebui sa folositi cele doua ingrediente de mai sus.

De exemplu, pentru a curata o oala va trebui sa umpleti 2/3 din oala, cu apa rece. Adaugati in apa acid citric. Fierbeti apa timp de 3 sau 5 minute. Dupa asta va trebui sa verificati daca calcarul s-a dizolvat. Luati oala de pe foc si agitati-o putin. Eliminarea depunerilor de calcar va va demonstra cat de eficienta este aceasta solutie. Dupa ce ati curatat oala, aruncati apa murdara, turnati apa curata si puneti-o din nou la fiert. Repetati procedura de 2 ori inainte de a folosi oala din nou.

Daca nu aveti timp sa va ocupati de curatenia de acasa, apelati cu incredere la serviciile firmei de curatenie Conex Clean din Bucuresti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!