Iata cum sa iti izolezi fonic casa daca stai intr-o zona aglomerata

in Constructii

Pentru a fi eficient in viata de zi cu zi, e necesar sa te asiguri, printre altele, ca ai o alimentatie sanatoasa, ca faci suficienta miscare si ca dormi suficient. Somnul poate pune probleme, insa, din diferite cauze. Mai ales daca tinzi sa ai insomnie des, trebuie sa fii sigur ca nu exista nimic care sa te tulbure. Si ca sa reusesti sa te destinzi in timpul liber acasa fara neajunsuri, ai nevoie de o atmosfera reconfortanta.

Cum sa izolezi fonic casa

Ca sa te poti bucura de momentele petrecute acasa alaturi de familie, ai nevoie, mai ales, de liniste. Acest lucru poate fi complicat daca stai intr-o zona zgomotoasa. Indiferent ca se realizeaza constructii in vecinatate sau locuiesti pe un drum intens circulat, exista schimbari pe care le poti face in casa ta, pentru a avea un confort ridicat din punct de vedere fonic.

Iata ce schimbari poti face pentru o izolare fonica mai buna!

Inlocuieste sau repara ferestrele

Prin ferestre, zgomotul patrunde foarte usor in locuinta ta. De aceea, ele trebuie sa fie intr-o stare excelenta tot timpul. Daca acestea sunt mai vechi sau nu ofera necesarul de izolare fonica, e indicat sa le schimbi. Geamurile termopan sunt o optiune buna, in acest caz. Acestea nu sunt indicate doar pentru izolarea termica, pentru ca anumite modele de geamuri din termopan sunt echipate si pentru asigurarea confortului fonic.

E bine sa stii, atunci cand intentionezi sa achizitionezi geamuri noi, ca sticla de 3-4 mm grosime nu ajuta prea mult din acest punct de vedere, de aceea, variantele cu o grosime mai mare vor oferi o protectie mai buna. Este vorba despre geamurile duble asimetrice, de tipul 10-6-4, in loc de cele clasice de tipul 4-6-4 sau 4-12-4.

Izoleaza peretii si tavanul

Chiar daca opresti zgomotul neplacut care patrunde in casa pe ferestre, pentru a te asigura ca nu vei mai avea neplaceri, poti sa izolezi peretii si tavanul. E indicat sa realizezi captusirea peretilor cu materiale pentru izolare fonica. Exista mai multe variante din care poti alege, ca vata de sticla si cea bazaltica.

Prima este indicata mai ales in cazul formelor neregulate ale peretilor, pentru ca e mai flexibila. Ce-a dea doua ofera o performanta ridicata, desi este mai greu de transportat si nu se adapteaza suprafetelor, fiind rigida. Cele doua tipuri de izolare ofera, de asemenea, confort termic si protectie impotriva incendiilor.

Pune draperii mai groase, pentru un plus de liniste

Ca sa ai parte de si mai multa relaxare acasa, poti apela si la aceasta solutie. Ea nu este, desigur, suficienta pe cont propriu. Schimbarile trebuie sa fie temeinice pentru o casa corespunzator izolata. Totusi, draperiile cu o grosime mai mare pot sa absoarba destul de mult zgomot. Acestea trebuie sa acopere nu doar fereastra, ci si peretele inconjurator.

Pentru iubitorii de carti, o alta solutie este instalarea unei biblioteci in partea de unde vine sursa zgomotului.

E necesar sa ai tot confortul in casa ta, pentru a putea sa duci la indeplinire tot ce ai de facut. Zgomotul e un factor care poate sa afecteze negativ momentele petrecute acasa. Chiar daca locuiesti intr-o zona aglomerata, poti sa faci schimbari pentru izolarea casei care vor face sa te relaxezi mai usor si sa ai un somn mai odihnitor!

Sursa foto: Storyblocks.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!