Rolul si importanta burlanelor pentru acoperis

in Constructii

Daca esti in etapa in care construiesti acoperisul pentru noua casa sau pur si simplu monitorizezi activitatea echipei care se ocupa de lucrare, nu uita ca munca nu se opreste la montarea invelitorii.

La fel de importanta este si alegerea si montarea corespunzatoare a unui sistem pluvial bun, care sa poata face fata capriciilor vremii si sa protejeze locuinta.

Burlane si jgheaburi acoperis

De ce sunt importante burlanele pentru acoperis?

Cand vorbim despre burlane pentru acoperis si jgheaburi, ne referim - de fapt - la un set de elemente care au rolul de a prelua apa de pe acoperis rezultata din ploi sau in urma topirii zapezii si de a o directiona intr-un loc special amenajat sau intr-un sistem de canalizare.

Burlanele pentru acoperis (si, implict, jgheaburile) au, asadar, rolul de a preveni distrugerea constructiei, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional (la nivelul structurii de rezistenta).

Fara burlane si jgheaburi, apa rezultata din ploi si din topirea zapezii se va infiltra in pereti si nu doar ca va distruge peretele / va duce la aparitia mucegaiului si igrasiei, ci va subrezi si structura de rezistenta a locuintei tale.

Cum ne asiguram ca alegem corect sistemul pluvial?

In contextul de mai sus, este evident ca, fiind vorba de elemente care protejeaza casa, este foarte important sa stim cum alegem corect sistemul pluvial.

Sistemul pluvial, asa cum aminteam si mai sus, desi nu este vedeta sistemului de invelitoare, este la fel de important precum acoperisul in sine.

Dincolo de aceste considerente, o alegere buna trebuie facuta si in privinta echipei de profesionisti care se va ocupa de montaj. Daca montajul nu e facut cum trebuie, vei avea parte de o multime de neplaceri ulterioare si de costuri suplimentare generate de nevoia de a repara greselile facute in procesul de montaj initial.

De asemenea, este foarte important sa alegi un sistem pluvial din materiale de calitate, care sa reziste in timp. Fiind expuse unei varietati mari de conditii meteo, sistemele pluviale trebuie sa reziste atat la coroziune si umiditate, cat si la temperaturi foarte mari sau radiatii UV.

Pe langa toate aceste criterii amintite mai sus, trebuie sa iei in calcul si faptul ca, pe langa burlane si jgheaburi, sunt importante si piesele de racord folosite, carligele de sustinere, capacele, coltarele, palniile si piesele prea-plin, elementele de captare, coturile de evacuare etc. Toate acestea formeaza un sistem perfect si fiecare dintre ele are un rol important, de vreme ce contribuie la fluxul neintrerupt de directionare a apei de pe acoperis.

De ce este important sa cumperi burlanele si restul componentelor sistemului pluvial de la acelasi producator?

Specialistii recomanda ca atunci cand achizitionezi burlanele pentru acoperis sa incerci, pe cat posibil, sa le achizitionezi de la acelasi producator de la care ai cumparat si sistemul de invelitoare. De ce este important sa faci asta? Motivul este unul destul de simplu: in acest fel te asiguri ca nu vor exista probleme la imbinare sau probleme de functionalitate.

In plus, atunci cand cumperi un sistem pluvial complet de la acelasi producator, eviti totodata si diferentele de culoare, textura sau de calitate care ar putea exista in cazul in care ai achizitiona componentele separat.

De asemenea, atunci cand achizitionezi toate componentele din acelasi loc din care ai cumparat si sistemul de invelitoare, de obicei vei primi o perioada de garantie considerabila, egala cu perioada de garantie oferita pentru sistemul de invelitoare.

Acestea sunt, asadar, principalele aspecte pe care trebuie sa le stii despre rolul si importanta burlanelor pentru acoperis. Inainte sa pleci la cumparaturi fa-ti timp pentru a te documenta temeinic, analizeaza toate optiunile disponibile si, in functie de necesitatile locuintei tale, alege ulterior alternativa care se pliaza cel mai bine pe exigentele tale. Succes!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!