Sfaturi utile pentru constructia unei casute de gradina

in Ghid Practic Gradina

Florile sunt perfect asezate, cararea prin gradina merge pe unde vrei si iarba este tunsa, dar parca totusi mai lipseste ceva. Daca te-ai saturat sa aduci sculele din garaj si simti ca gradina ta poate beneficia de ceva nou, o casuta de gradina este raspunsul pe care-l cauti.

Casuta de gradina

Sursa foto

Pentru ce e buna o casuta de gradina

O casuta de gradina poate fi o anexa speciala unde sa depozitezi sculele necesare, dar si piese de mobilier sau alte echipamente. Poti sa pastrezi aici greble si fierastraie, scaune de gradina sau plante, pe parcursul sezonului rece.

Casuta de gradina poate fi folosita si pe post de magazie, ca sa adapostesti lucrurile tale de valoare pe care vrei sa le folosesti in gradina. In functie de nevoile tale, casuta poate varia in dimensiune, forme si culori, dar dupa materialul din care este construita.

Materiale pentru constructia unei casute de gradina

Materialele pot varia in functie de nevoile dumneavoastra, iar cel mai adesea, casutele de gradina sunt construite din materiale usoare, si doar rareori din beton.

Pentru ca materialul de constructie sa fie potrivit, trebuie sa indeplineasca mai multe criterii:

  • Functionalitate
  • Stabilitate
  • Aspect placut, care sa se integreze bine cu restul gradinii
  • Raport calitate-pret echitabil

Propunerile noastre pentru constructia unei casute de gradina sunt:

  • PVC
  • Lemn
  • Tabla

Casute de gradina din PVC

Printre avantajele construirii unei casute din PVC se remarca rezistenta sporita in fata factorilor naturali externi, cum ar fi zapada, ploaia, soarele sau inghetul si dezghetul, dar si a celor interni.

De asemenea, acest tip de material nu necesita multa ingrijire si este disponibil intr-o gama larga de culori, astfel ca poti alege acele nuante care merg cel mai bine cu gradina.

Investitiile pentru o casuta cu dimensiunile de 2,5x2 metri pot ajunge in jurul sumei de 3000 de lei.

Casute de gradina din lemn

Putem spune ca, spre deosebire de casutele din PVC sau tabla, lemnul este ultimul in lista recomandarilor atunci cand vine vorba de a construi o casuta din el.

Lemnul are nevoie de atentie constanta, fiind sensibil atat pentru factorii externi, cum ar fi variatiile de temperatura, soare sau umezeala, cat si pentru factorii interni, cum ar fi cariile.

Cu toate acestea, daca esti pregatit sa depui efortul necesar construirii unei astfel de casute din lemn, poti face un adevarat proiect din aceasta. Gasesti fierastraie circulare aici, rigle si fierastraie de mana. Astfel, cu un plan bine pus la punct, vei avea o casuta rustica de gradina din lemn care sa arata si sa se integreze bine in gradina ta.

Investitiile pentru o casuta cu dimensiunile de 2,5x2 metri pot ajunge in jurul sumei de 2000 de lei.

Casuta de gradina din tabla

Tabla este cel mai rezistent material dintre toate cele prezentate, casutele din tabla fiind mult mai durabile decat cele din PVC sau lemn. Tabla are un aspect placut si este rezistenta la conditiile climatice, avand o ingrijire simpla si fara prea multe batai de cap.

Aceasta poate fi vopsita sa se integreze bine in gradina si poate fi o alternativa ieftina si mult mai durabila decat celelalte doua materiale.

Investitiile pentru o casuta cu dimensiunile de 2,5x2 metri pot ajunge in jurul sumei de 1800 de lei.

Alte sfaturi
  • Atunci cand construiesti o asemenea casuta pentru gradina ta, nu uita si de mobilier. Este indicat sa ai macar o masuta pe care sa poti lucra cate ceva si rafturi unde sa agati sculele necesare in gradina.
  • Nu aglomera casuta! Lasa tot timpul putin spatiu de miscare pentru a ajunge cu usurinta la toate sculele sau lucrurile depozitate de care ai nevoie.
  • Gandeste-te sa instalezi o chiuveta. Daca nu poti trage apa, te poti folosi de un bidon mare cu apa sau un butoi suspendat deasupra. Astfel vei avea tot timpul apa curata in casuta si o vei putea folosi cu usurinta.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru o casuta in gradina. Nu mai sta pe ganduri si doteaza-ti si tu gradina cu asa ceva!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!