Irigatii spatii rezidentiale

in Ghid Practic Gradina

Sistemul de irigatii spatii rezidentiale este un element foarte important al gradinii tale, deoarece asigura sanatatea gazonului, plantelor si florilor. Prin urmare, un sistem de irigatii spatii rezidentiale bun, este esential pentru ingrijirea gradinii tale, precum si cu irigarea in cantitatea potrivita de apa, cu frecventa si la momentul potrivit. Sistemul de irigare este instrumentul pe care il poti folosi pentru a satisface nevoile de apa ale ierbii si plantelor din gradina si de pe terasa. Sarcina sa este de a furniza cantitatea necesara de apa pentru culturi si spatii verzi, fara interventia umana.

Irigatii spatii rezidentiale

Ce tipuri de sisteme de irigatii sunt disponibile pe piata?

Se disting trei tipuri de sisteme de irigatii: sistemul de irigare construite pentru nevoile gazonului; sistemul de irigatii pentru plantele in faza de inradacinare; sistemul de irigare de neinlocuit pentru terasele si plantatiile de flori. Alimentarea cu apa artificiala este necesara pentru supravietuirea culturilor, deoarece precipitatiile nu sunt suficiente pentru a obtine cantitatea necesara de apa pentru plante. Cu un sistem de irigatii spatii rezidentiale poti suplini necesarul de apa pentru culturile din gradina ta, precum si spatiile verzi din curtea ta.

Cum sa alegi cel mai potrivit sistem de irigare pentru gradina ta?

De foarte mult timp exista sisteme de irigatii, iar de-a lungul timpului au existat schimbari in dezvoltarea acestora. Daca in urma cu 40 de ani parea esentiala irigarea culturilor de pe camp, a ierbii din orase si gazonului de pe stadion, astazi exista sisteme de irigatii spatii rezidentiale pentru udarea gazonului si a plantelor, a straturilor de plante din gradina, precum si a paturilor cu flori din propria curte.

In ceea ce priveste tipurile de sisteme care pot fi utilizate, cele mai bune sunt: pentru gazon - pulverizatoare ascunse statice sau dinamice, controlate de electrovalve de 24 volti si de programatori electronici, iar pentru paturile de flori este necesar un sistem de irigatii spatii rezidentiale prin picurare.

Implementarea unui sistem de irigatii nu este o sarcina imposibila pentru cei care doresc sa-si irige spatiile verzi din curte si gradina, deoarece in magazinul online exista o gama diversificata de irigatii pentru spatii rezidentiale. Astfel, din magazinul online, poti cumpara controllere pentru 2, 4, 6 sau 8 zone exterioare, electrovane, rotoare, spray si duze, senzori, precum si accesorii irigatii. In cazul rotoarelor, exista aspersoare rotative de diferite tipuri, escamotabil rotativ, cu ridicare de 10 cm sau 15 cm si prindere pe filet interior, si de asemenea, rotoare pulsatorii. In cazul spray-urilor si duzelor poti gasi aspersoare de tip spray pros sau doar pros, precum si duze, dop, electrovane, sprinkler rotativ, pistol de stropit cu functii si multe altele.

Sistemele automate de irigare sunt convenabile, in special pentru cei care calatoresc. Singurul lucru care se poate spune despre ele, este ca initial costa mai mult decat alternativele manuale. Dar daca sunt instalate si programate corespunzator, acestea iti pot economisi chiar si banii pe termen lung si te pot ajuta la conservarea apei. Iarba uscata si plantele trebuie inlocuite si acest lucru poate fi costisitor. Dar, cu sisteme de irigatii spatii rezidentiale, poti economisi si nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru daune.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!