Vrei sa aduci un strop de natura la tine in casa? Iata care sunt cele mai potrivite plante pentru un apartament!

in Gradina flori de apartament

Omul este o fiinta cu puternice radacini in natura, fie ca vrea sa o admita, fie ca nu. Este in esenta lui si, de aceea, simte, uneori, nevoia sa iasa din mediul urban al betoanelor si sa se refugieze undeva, intr-un colt uitat de lume. Asa se explica nevoia brusca de escapada odata cu venirea verii si a concediilor.

Plante apartament

Sursa foto: unsplash.com

Pentru a relua, insa, legatura cu mama natura, nu trebuie sa astepti mai mult de jumatate de an. Comunicarea se poate forma chiar si zilnic, prin atentia pe care le-o acorzi plantelor tale de apartament. Mici, dar extrem de folositoare, nu doar ca sunt bune pentru sanatatea ta, ci pastreaza vie si aceasta punte de legatura intre tine si lumea de afara. Daca ai amanat momentul achizitionarii unor plante pentru ca nu stiai ce sa alegi, nu iti face griji! Gasesti mai jos cele mai potrivite plante pentru casa ta!

Iata ce plante se potrivesc perfect in mediul locuintei tale!

Aloe Vera

Aloe Vera este o planta miraculoasa, datorita efectelor sale uimitoare pentru sanatatea omului. Sucul sau este folosit in nenumarate tratamente, de la arsuri de piele si pana la masti pentru par, de unde e aproape nelipsita. In plus, ea este recunoscuta pentru eliminarea formaldehidei din aer, un gaz incolor si cu miros intepator cu efect cancerigen demonstrat. El poate aparea de unde te astepti mai putin, de la indulcitorii artificiali, ojele pentru unghii sau mobilier, la produsele de igiena sau tigari electronice. O astfel de planta este, deci, extrem de necesara intr-o locuinta.

In ultima vreme, a aparut un nou trend care favorizeaza plantele suculente, printre care se numara si specii de aloe. Mici si nepretentioase, ele pot fi asezate in casa sau gradina si nu necesita o udare repetata, ci doar un sol amestecat cu pietris. Extrem de frumoase ele sunt de nelipsit din casa oricui. De aceea, daca vrei sa cumperi una, dar ai avut dubii cu privire la ingrijirea de suculente, este cazul sa pui aceste griji deoparte.

Ficusul de cauciuc

Ficusul este o alta planta care ajuta la rapida eliminare a periculoasei formaldehide din aerul respirabil. De aceea, si el ar trebui pus pe lista ta. In plus, este recunoscut faptul ca ficusul e una dintre cele care curata cel mai bine aerul, eliberand cantitati extrem de mari de oxigen. Daca ai intarziat achizitionarea unuia din cauza zvonurilor ca ar contine parti otravitoare, nu iti face griji, pentru ca acestea sunt doar mituri fara niciun fundament stiintific.

Ficusului ii place lumina filtrata si apa la intervale mari de timp. Si solul trebuie avut in vedere, acesta necesitand unul bogat. Daca acorzi atentie acestor indicatii, ingrijirea lui nu iti va ridica nicio problema!

Feriga Boston

Feriga nu contribuie doar la oxigenarea apartamentului tau, ci actioneaza, in plus, si ca un umidificator natural, care asigura cea mai buna atmosfera pentru plamanii tai. Si nu doar ca purifica si ea aerul de acea substanta extrem de toxica, ci specialistii o aseaza chiar in topul plantelor care fac asta, drept cea mai buna specie purificatoare de apartament.

Nici intretinerea ei nu este dificila, fiind o planta ce se adapteaza destul de usor si rapid intr-un mediu nou. Prefera lumina din belsug si solul umed, dar rezista si la seceta sau lumina partiala.

Terarii pentru cei nehotarati

Daca nu poti lua inca o decizie cu privire la ce specii vrei sa iti umple holurile sau rafturile din sufragerie, atunci poate astepti un raspuns simplu: toate. Pentru cei nehotarati sau mari iubitori de plante, au aparut pe piata si terariile. Constructii de sticla frumos ornamentate, acestea sunt, practic, mici acvarii pentru plante. Ele pot imita o anumita flora dintr-o parte a lumii, creand, parca, un intreg ecosistem in interiorul lor.

De asemenea, vin in toate formele si marimile, chiar tu fiind cel care poate alege ce modele de terarii cu plante handmade vrei sa iti uimeasca prietenii. Magazinele specializate au modele pentru toate gusturile, deci daca inca pendulezi in indecizia alegerii celor potrivite, poate nu ar strica sa vezi ce au si acestea de oferit!

Acestea sunt doar cateva dintre multele plante purificatoare, care aduc numai beneficii in casa oricui. Asadar, daca vrei sa traiesti intr-un mediu sanatos si aspectuos, o astfel de solutie este extrem de necesara casei tale.

Multitudinea de specii si culori existente nu are cum sa te dezamageasca, caci, mai mult ca sigur, daca vei cauta cu atentie, vei gasi tot ceea ce aveai nevoie. Asa ca nu mai astepta! Ofera-i casei tale un nou aspect proaspat si ingenios!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!