La ce sa fii atent cand montezi placile ceramice in baie, chiar si atunci apelezi la un meserias

in Constructii

Aceasta perioada a verii este cea mai potrivita pentru amenajarile din locuinte, mai ales pentru cei care si-au amanat concediile din cauza pandemiei. Fie ca vorbim despre o baie care trebuie obligatoriu renovata sau de un spatiu pe care il dorim reamenajat pentru ca s-a demodat, intotdeauna trebuie tinut cont de cateva aspecte esentiale.

Adeziv faianta si gresie Adeplast

Chiar si atunci cand punem aceasta sarcina in mainile celui mai priceput meserias, in calitate de beneficiari finali, trebuie sa fim atenti la aplicarea materialelor, dar si ca acestea sa fie de cea mai buna calitate.

In primul rand, impreuna cu persoana care efectueaza lucrarea, trebuie evaluat stratul de suport, urmarind daca acesta prezinta umezeala, denivelari sau crapaturi. Daca exista umiditate excesiva sau denivelari ale stratului suport, acestea pot produce in timp dezlipirea placilor ceramice sau chiar spargerea acestora.

In urma evaluarii trebuie decis daca este necesar sa se toarne o noua sapa sau se foloseste stratul existent. De asemenea, daca se decide decopertarea este indicat sa se schimbe si sifonul de pardoseala pentru a fi siguri ca nu vom avea surprize neplacute dupa montarea gresiei. Suprafetele de tipul sapelor cu denivelari se pot corecta prin aplicarea unei Sape Autonivelante tot de la AdePlast sau a unei Sape Rapide.

Aceeasi evaluare trebuie facuta si pentru peretii pe care se va aplica faianta. Mai ales la blocurile vechi, peretii despartitori din interior sunt din BCA si ar putea avea crapaturi. Astfel, va fi necesar ca acestia sa fie tencuiti, inainte de montarea faiantei. Peretii pot fi tencuiti in prealabil cu mortarul pe baza de ciment-var, AdePlast MTI 25 pentru interior si abia dupa intarirea completa a mortarului se va putea aplica adezivul.

Dupa pregatirea suprafetelor se trece la faza de aplicare, unde folosirea unui mortar adeziv de calitate este esentiala. AdePlast e dezvoltat o gama larga de adezivi de gresie si faianta, atat pentru interior, cat si pentru exterior, flexibili sau cu diverse tehnologii revolutionare, cum ar fi cei pe baza de polimeri sau PorusX. Varianta de baza care se recomanda la interior este Adezivul AF-I, care poate fi folosit atat pentru lipirea placilor de gresie, cat si de faianta.

Adeziv faianta si gresie Adeplast

Alegerea adezivului trebuie sa tina cont de cateva atribute esentiale, precum lucrabilitatea usoara, aplicarea rapida si maleabilitatea. Toate aceste caracteristici se regasesc in mortarul adeziv AF-I de la AdePlast, care se potriveste perfect pentru mai multe tipuri de suprafete.

Cum utilizezi mortarul adeziv AF-I de la AdePlast?

Mortarul adeziv AF-I de la AdePlast pentru montarea placilor ceramice se utilizeaza exclusiv la interior, in strat subtire, pe suporturi minerale cu absorbtie, tencuiala de ciment si var ciment, BCA, beton, sape pe baza de ciment si altele asemanatoare. In functie de absorbtia suportului, acesta se amorseaza sau umezeste adecvat. Produsul nu se aplica pe suporturi din lemn, plastic, metal, gipscarton.

Dupa minim 24 de ore de la aplicare, suprafata placata se poate rostui cu chitul de rosturi ADEPLAST QK-6, care este disponibil in 30 de culori si nuante.

Kit rosturi faianta si gresie Adeplast

Orice lucrari ulterioare pe suprafata placata se vor face dupa minimum 72 ore. Atributele mortarului adeziv AF-I il fac sa devina un material de baza in orice renovare sau pentru constructii noi.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Mobila Elvila - produse noi

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!