Amenajarea gradinii. Ce presupune si cat costa?

in Recomandari

Ai visat dintotdeauna la o gradina impecabil amenajata, la fel ca in reviste, insa estimarea costurilor probabil ca te-a descurajat. Trebuie sa stii insa ca nu e nevoie sa platesti o avere ca sa ai o curte foarte frumoasa. Exista si materiale mai accesibile pe care le poti folosi, cu conditia ca acestea sa fie, totusi, de calitate. Un bun exemplu in acest sens il reprezinta pavelele vibropresate, care sunt ideale pentru pavarea aleilor, terasei si a locului de parcare.

Spatiul din jurul casei a inceput sa fie din ce in ce mai apreciat, asa ca tot mai multe persoane cauta sfaturi practice pentru intretinerea gazonului, in special primavara si vara.

Pavaj Frunza

Sursa foto: https://elis.ro/pavele-si-dale-standard-3/frunza-f1-43#gallery-1

Iata cat te-ar costa amenajarea cu pavele a unei gradini si ce presupune acest lucru.

Ce presupune amenajarea gradinii

Atunci cand organizezi bugetul pentru amenajarea gradinii, trebuie sa aloci o parte din suma si pentru construirea terasei, aleilor pietonale si a celor pentru acces rutier. Nu te vei putea bucura de florile frumos plantate, de gazonul impecabil si de pomii infloriti din curte daca nu te poti deplasa confortabil si in siguranta.

De aceea, pentru amenajarea gradinii trebuie sa iei in considerare si urmatoarele aspecte:

  • Construirea unei terase
  • Construirea unui loc de parcare in curte
  • Amenajarea unor alei pietonale
  • Amenajarea unor alei pentru acces auto.

Astfel, trebuie sa stabilesti de la bun inceput cate alei vrei sa construiesti, care vrei sa fie dimensiunea si destinatia lor. Nu vei putea folosi acelasi tip de pavele pentru aleile pietonale si cele de acces auto, pentru ca acestea din urma trebuie sa fie mai groase si mai rezistente.

Cat costa amenajarea cu pavele a gradinii

Dupa ce ai lamurit toate aspectele precizate anterior, este momentul sa alegi modelul potrivit de pavele. Exista foarte multe culori, forme si dimensiuni de pavele, astfel incat vei gasi relativ usor produsul care sa-ti placa. Ai grija sa se integreze bine in stilul de design al gradinii si sa se potriveasca si cu exteriorul casei.

Indiferent ce model vei alege, trebuie sa te asiguri ca ai cumparat pavele de calitate, care sa reziste bine in timp si sa fie usor de montat si de intretinut. Pavelele vibropresate sunt o alegere foarte buna, deoarece iti ofera toate aceste beneficii. Poti alege orice model doresti si ai posibilitatea sa cumperi inclusiv pavele concepute special pentru zonele cu trafic auto. De asemenea, este indicat sa alegi si borduri, care sa delimiteze frumos aleile si sa asigure stabilitate pavelelor.

Pretul pentru pavarea unei curti difera in functie de dimensiunea aleilor pe care vrei sa le amenajezi, dar si de tipul de pavele pe care l-ai ales. Astfel, pretul pavelelor variaza de la 39 lei/mp la 109 lei/mp (fara TVA), in functie de model. Desigur, preturile pot varia in functie de volumul achizitiei si politicile de pret practicate de distribuitori. La acest cost trebuie sa adaugi si manopera, daca vrei ca pavarea sa fie facuta de catre profesionisti. Costul lucrarilor de montaj ajunge la aproximativ 40% din valoarea produselor cumparate, deoarece procedura presupune o munca destul de laborioasa:

  • Decopertarea si pregatirea terenului
  • Montarea pavelelor
  • Montarea bordurilor.

Pentru aceasta manopera, specialistii folosesc utilaje speciale si diferite materiale necesare pentru pregatirea terenului (pietris, nisip, beton, mortar etc.). in pret este inclus si transportul acestor utilaje si materiale. Prin urmare, costul total pentru pavarea unui metru patrat poate ajunge la 200-300 lei.

Pretul nu este insa foarte mare, avand in vedere ca montajul oferit de un montator ofera calitate si are garantie, astfel incat nu vei avea probleme cu pavajul in urmatorii ani. Poti sa montezi si singur pavelele, insa procedura poate parea complicata, iar rezultatul ar putea sa nu fie cel dorit.

Indiferent ce model de pavele vei alege, trebuie sa stii ca inclusiv cele economice sunt rezistente si de calitate foarte buna, daca sunt fabricate prin vibropresare. Acest proces le mareste rezistenta in timp si le confera un aspect estetic deosebit.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!