Casuta ecologica pe care un profesor pensionar si-a construit-o singur cu mai putin de 1.000 de lei

de Marcel Buciuman in Recomandari

Dupa ce a iesit la pensie, Michael Buck, un fost profesor de arte din Oxfordshire, Anglia, s-a decis sa demonstreze ca nu este necesar sa platesti toata viata rate la banca pentru a avea o locuinta. Si, credem ca a si reusit, daca tinem cont ca a cheltuit doar 150 de lire, deci mai putin de 1.000 de lei, pentru construirea acestei casute.

Casuta ecologica ieftina

Desigur, pentru a reusi acest lucru a avut nevoie de o buna organizare, rabdare si multa munca.

Dupa ce a schitat casa pe spatele unui plic, Buck a petrecut mai bine de doi ani pentru a strange materialele necesare. Aproape toate materialele sunt naturale sau reciclate.

Astfel, fundatia este din piatra, peretii din lut si paie iar acoperisul din paie, toate adunate din imprejurimile casei. Sticla ferestrelor a fost recuperata de la un camion casat iar pardoseala de la barca lasata in paragina de un vecin.

Mai mult, la construirea casei Buck nu a folosit niciun fel de scule electrice ci doar unelte traditionale. Cea mai mare parte a lucrarilor a efectuat-o singur, la unele etape avand insa si sprijinul unor voluntari.

Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica

Casa nu este racordata la utilitati, dar in apropiera sa curge un parau cu apa proaspata. De asemenea, Buck a mai construit in gradina casei, din aceleasi materiale, si o toaleta ecologica dar si un cotet pentru gaini.

Toaleta casuta ecologica Cotet gaini casuta ecologica Izvor casuta ecologica

Incalzirea casei se face cu ajutorul unei sobe cu lemne, alimentata din stiva aranjata artistic.

Stiva lemne casuta ecologica

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina, alb

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb

De altfel, si formele fluide ale peretilor modelati din lut au fost un prilej pentru Buck de a-si exprima spiritul artistic.

Casuta ecologica ieftina

Locuinta are o singura incapere, cu zona de gatit si luat masa intr-o parte iar zona de relaxare si soba in partea opusa. Spatiul pentru dormit consta intr-o saltea dubla amplasata pe o platforma construita deasupra sobei. Pentru mai mult confort termic acoperisul a fost izolat cu lana de oaie.

Casuta ecologica ieftina

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag

Daca casuta prezentata vi se pare modesta pentru nevoile unei familii moderne si cu copii, e bine de stiut ca in lume exista destule case din lut mult mai sofisticate, extinse chiar si pe 3 niveluri si a caror valoare de piata depaseste chiar si un milion de euro.

Noi speram insa ca aceasta pitoreasca casa va fi o sursa de inspiratie pentru aceia care considera ca detinerea unei case este un obiectiv imposibil de atins.

Casuta ecologica ieftina

Foto: Michael Buck, John Lawrence

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!