Cum sa-ti amenajezi un teren de tenis, acasa?

in Recomandari

In ultimii ani, popularitatea tenisului de camp a crescut, constant, la noi in tara. Faima castigata de jucatorii romani la nivel mondial i-a facut pe multi sa-si indrepte atentia si catre sportul alb. In urma cu un deceniu, cei care isi amenajau un astfel de teren in spatele casei erau considerati excentrici.

Astazi, insa, daca ai o curte spatioasa poti sa-ti faci un teren de tenis, fara ca acest lucru sa mai fie un lux. Un spatiu pentru sportul alb te ajuta sa petreci mai mult timp in aer liber si sa faci miscare. In plus, este ideal si pentru cei mici, dar totodata, poate fi garantia ca prietenii te vor vizita mai des. Indiferent de motiv, iti explicam, mai departe, cum iti poti amenaja un teren de tenis la tine acasa.

Cum sa-ti amenajezi un teren de tenis acasa?

Sursa foto

Stabileste amplasamentul

Cu toate ca acest pas este unul logic, trebuie sa stii ca, de regula, orientarea unui teren de tenis se face cu axa longitudinala pe directia N-S. In acest fel, jucatorii nu vor fi deranjati de soarele puternic. Dupa masurarea corecta a spatiului, determina cele patru unghiuri, marcheaza-le si apoi sapa pamantul, pana la o adancime de 0.5 metri. Spatiul trebuie sa fie drept, fara nici o inclinatie, ca sa ofere conditii optime pentru joc. Daca vrei sa efectuezi si lucrari de drenaj, amplaseaza cate o drena colectoare la capetele terenului, iar la acestea fixeaza inca patru drene, in unghi drept. Mai departe, realizeaza o fundatie alcatuita dintr-un material dur, cum ar fi piatra de rau, adauga straturi intermediare de pietris si apoi suprafata de baza.

Alege suprafata de joc preferata

Multe dintre terenurile de tenis sunt dintr-un amestec special de zgura rosie, in proportie de 75%, nisip cu diametrul mai mic de 3 mm, 5% si argila, 20%. Poti folosi si o pardoseala modulara, din polipropilena, ce poate fi usor montata prin imbinare si este rezistenta la conditiile meteo sau temperaturi extreme. De asemenea, betonul sau suprafata poliuretanica tip tartan reprezinta variante rezistente in timp, la fel ca si gazonul sintetic, utilizabil, pe tot parcursul anului.

Amenajeaza corect terenul

Pentru amenajarea propriu-zisa a terenului, ai nevoie si de un fileu de tenis de camp confectionat dintr-o plasa de calitate, rezistenta, cu sau fara noduri. Tine cont ca materialul sa fie confectionat din fire rezistente la fortele de frecare. Liniile de marcaj sunt si ele importante si se aleg functie de suprafata de baza folosita. De exemplu, pentru zgura, se traseaza cu praf de creta ori sunt confectionate din materiale plastice si incastrate in sol. La gazon sintetic ori beton, vopseaua e cea mai buna solutie pentru marcaj. Mai departe, poti delimita spatiul de restul curtii folosind o plasa speciala de imprejmuire a terenurilor de sport ori un gard metalic, iar daca iti doresti ca acesta sa fie si acoperit, poti folosi o plasa dedicata acoperirii.

Amplaseaza corpuri de iluminat

Detaliul final, pentru a-ti definitiva proiectul, este iluminatul. Cateva surse de lumina asigura o vizibilitate perfecta a mingiilor si garanteaza contrastul liniilor de marcaj cu suprafata de joc, daca afara este intuneric.

Atunci cand amenajezi un teren de tenis la tine acasa, nu e obligatoriu sa realizezi un spatiu comparabil cu cel dedicat competitiilor sportive. Ia in considerare nevoile familiei tale si construieste un teren care sa va ofere bucuria de a face miscare, fara sa fiti nevoiti sa va deplasati, departe de casa.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!