Cele mai importante 5 trucuri pentru fripturi la gratar mai savuroase ca niciodata

in Recomandari

Cea mai buna carne la gratar este aceea pregatita cu multa rabdare, intoarsa bine pe toate partile si rumenita numai cat sa prinda acel gust unic. Iata cateva dintre sfaturile pe care le-ai putea primi de la un grataragiu cu experienta, sfaturi pe care nu prea le gasesti in retetarele bunicii si nici in cartile de bucate cu retete de bbq. Trucurile pentru cele mai savurose fripturi la gratar se fura sau se invata, stand langa cei care au zeci, sute, sau poate chiar mii de "gratare" la activ.

Trucuri fripturi la gratar

Sursa foto

Iata ABC-ul regulilor pentru fripturi la gratar asa cum ai vrut sa obtii mereu:

Cele mai bune friputuri la gratar: Truc 1

Grasimea de pe marginile feliilor de carne trebuie intotdeuna indepartata, mai ales daca aceasta este in exces. Taie cu grija aceste fasii, pentru ca astfel, friptura pe care o pregatesti la gratar nu se va arde. Daca tii cont de acest truc, friptura pe care o vei obtine la final va fi una suculenta, nu una uscata. Mai mult decata atat, afla de la noi ca grasimea de pe fleicile de carne (prin topire si scurgerea acesteia pe jar), determina formarea unor flacari mai mari. Asadar, scapi de aceasta grija, cu doar cateva minunte dedicate indepartarii grasimilor.

Cele mai bune fripturi la gratar: Truc 2

Inainte de a fi pusa pe gratar, friptura pe care vrei sa o pregatesti trebuie sa stea foarte mult timp la marinat. Timpul optim, recomandat de grataragiii cu experienta: 12-24 de ore (in frigider). Ponderea de care trebuie sa tii de fiecare data cont este urmatoarea: la 1 kilogram de carne se adauga 2 cesti de sos special pentru marinat.

Cele mai bune friputuri la gratar: Truc 3

Carnea trebuie pusa pe gratar atunci cand jarul este destul de puternic. Astfel, friptura ta va forma inca de la inceput o crusta, ce va retine intregul suc al carnii prajite la interior. Inainte de a pune carnurile pe gratar, unge-l foarte bine inainte, pentru ca feliile sa nu se lipeasca. Utilizeaza o pensula cu care sa aplici o pelicula fina de ulei pe intreaga suprafata a gratarului.

Cele mai bune fripturi la gratar: Truc 4

Nu testa carnea de foarte multe ori. Evita aceasta greseala pe care o fac mai toti cei care pregatesc friptura la gratar, obtinand in final o carne mult mai uscata. Atunci cand intorci carnea prea des, sucul stors in urma acestor miscari se va evapora. Iti recomandam sa impungi din cand in cand carnea cu o furculita, sau iti poti achizitiona online un termometru pentru carnea de gratar. Tot de pe net iti poti cumpara si un gratar nou, pentru a marca asa cum se cuvine relaxarea restrictiilor impuse de noul coronavirus. Vezi oferta de gratare de pe auchan.ro!

Cele mai bune fripturi la gratar: Truc 5

Aprinde focul folosind sosul de la salata. In cazul in care carbunii pe care ii ai nu sunt suficienti pentru aprinderea focului, toarna peste jar cateva linguri din zeama salatei pregatite. Aceasta contine grasimi, asadar, poti incerca aceasta metoda de aprindere a focului de gratar.

Chiar daca iesi in aer liber, la un gratar alaturi de cei dragi tie, nu ignora avertizarile autoritatilor, in privinta noului coronavirus. Relaxarea restrictiilor nu trebuie sa declanseze o avalansa de erori umane, deoarece riscurile raman in continuare cat se poate de reale. Poarta masca si manusi, atunci cand faci cumparaturile pentru gratar si pastreaza o distanta considerabila fata de persoane straine, atat in magazin, cat si spatiul dedicat distractiei la iarba verde.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!