Noua haina pentru casuta de altadata - termoizolatia ideala pentru o casa cu amintiri

in Constructii

Dupa ani lungi de pribegie prin tari, altele decat cea de bastina, ma hotarasc intr-o zi cu soare sa ma intorc definitiv acasa, impreuna, desigur, cu familia pe care mi-am intemeiat-o.

Ma regasesc in fata casei parintesti, o veche constructie din paianta, care, parca plangea atat pentru lipsa alor mei - plecati de multa vreme in lumea celor drepti, cat si pentru stadiul de degradare pe care trecerea timpului i l-a provocat.

Izolatie vata bazaltica casa paianta

Cotropita de nostalgia copilariei, ma hotarasc impreuna cu fiii mei sa ramanem cateva zile la casuta parinteasca, care si lor le trezea amintiri legate de bunici.

Fiul meu cel mare isi amintea ca, atunci cand bunicul venea de la piata si era intrebat de cei mici "ce le-a adus", tata ii chema pe fiecare dintre ei sa caute in buzunarele paltonului sau- nu lipseau niciodata dulciurile din buzunarele bunicului;

Si amintirile au continuat, in hohote de ras, accese de plans, ma rog, un lucru este cert; hotaram noi - cei trei viteji - sa dormim acolo, sa insufletim putin casuta aceea.

Spargem lemne, adunam vreascuri te-miri-de pe unde, aprindem focurile peste tot unde erau sobe si visam la nopti calde, la gura sobei, la mancarea gatita pe soba bunicii si cate si mai cate.

Insa visul nostru s-a spulberat fix in noaptea aceea; un frig teribil afara, idem in casa, ne-am petrecut toata noaptea indesand lemne in sobe - absolut inutil. Ocazie in care ma apuca pe mine o revelatie de zile mari, care imi iese direct pe goarna, in fata copiilor care, inmarmuriti de frig, bombaneau cu dintii clantanind , ca: ce i-o fi apucat pe ei sa ramana la curte, ca la bloc era cald si bine si de-alea?

- Pai, baieti, stiti de ce nu reusim noi sa ne incalzim? Fiindca aceasta casa nu este izolata...

Cel mare sare ca ars:

- Mai, femeie, eu crap de frig aici si tu imi vorbesti despre izolatie, aia ce naiba mai este?

- Iti explic degeaba. Asa ca, lasa, vorbim alta data, cand voi fi reusit sa fac ceva. Pana una alta, nu v-am obligat sa ramaneti aici. Mergeti sanatosi la bloc, eu stau acasa la mine!

Eh, in noaptea aceea rece pana in adancul sufletului meu, inghetat precedent si de alte probleme lumesti, mi-a incoltit ideea geniala de a face cava sa izolez casa parinteasca.

Bani nu aveam grozav de multi, dar , stiind de la tata ca "omul sfinteste locul", ajunge putina bunavointa, ambitie si totul iese frumos. A doua zi dimineata, chem un vecin, prieten drag din copilarie care se ocupa numai cu constructii si treburi de gen si intreb cam ce-as putea sa fac, sa izolez termic casa. Raspunsul lui a venit prompt, cu sugestii de materiale clasice, costuri etc.

Cand am auzit de un anume produs care fusese folosit de vecinii din spatele casei noastre la izolatie exterioara, m-am declarat din start - impotriva , negata si nimic mai mult. Asta, fiindca pe sub streasina respectivei case, vrabiutele au ciugulit inclusiv stratul de adeziv care acoperea materialul termoizolant si, provocand asa... ca un soi de cratere.

Asa incat, nimic, nada, night idei valoroase de la vecinul meu. Seara ma apuc , asa, intr-o doara , de cautat pe internet , unde casc ochii ori de cate ori prind putin timp; cine stie, daca gasesc intr-adevar ceva bun, bine facut, la pret rezonabil.

Si, cautand asa pe net, gasesc la un moment dat Vata Bazaltica, livrata chiar la mine in oras de Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Pentru inceput am zis ca e ceva aiurea la mijloc, fiindca preturile prezentate de ei erau net inferioare celor de pe alte site-uri, dar a doua zi dimineata indraznesc sa sun.

Consultantul care mi-a raspuns s-a pliat perfect pe doleantele mele oratorice, insa ramanea sa-mi raspunda la intrebarea "Ia, spuneti-mi, va rog, stimate domn, (ca sunt satula de umblat prin depozite, de purtat tratative legat de transport, integritate a marfii etc.) cum este cu vata asta bazaltica?"

Izolatie vata bazaltica casa veche

- Pai cum sa fie, stimata doamna, fiind un produs de consistenta dura, vata bazaltica nu iubeste pasarile care ar putea-o ataca prin ciugulit.

- Wow (mi-am zis in sine) deja nu voi avea vrabii sau niscaiva ciori prin pod, foarte tare!

- Din accelasi motiv - de consistenta, vata bazaltica nu iubeste apa si mediile alcaline, motiv pentru care, sigur ca da, le respinge.

Vata bazaltica este ignifuga, adica nu ia foc si nu permite propagarea flacarilor. Acest tip de izolatie poate fi montat cu usurinta, folosind adezivul special preparat. In plus, comparativ cu alte produse termoizolante, tinand cont de calitatile pe care tocmai vi le-am prezentat, vata bazaltica are costuri accesibile pe care le veti deduce in timp.

Imi fac rapid in minte 2 socoteli si zic:

- Buuun, insa cu transportul cum ramane?

- Probleme de transport nu exista , intrucat marfa va vine livrata in timp util si plata transportului este inclusa in costul marfii, tinand cont de faptul ca dumneavoastra aveti nevoie de o cantitate destul de mare.

Mai mult decat multumita de prestatia consultantului de vanzari, de raspunsurile care au acoperit toate intrebarile si exigentele mele, am hotarat, am comandat iar astazi am casa placata cu vata bazaltica.

De frigul de afara nu ne mai este teama, dormim linistiti si ne desfasuram activitatile zilnice in conditii de temeperatura optima, cheltuind pe combustibili sume absolut rezonabile.

In concluzie, va recomand cu toata caldura si increderea vata bazaltica, pe care daca o cumparati de unde... se vinde ieftin, chiar o puteti numi o investitie la costuri minime, pe termen lung.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!