Culori potrivite pentru bucatarie: 5 variante creative

in Decoratiuni

Alegerea culorilor pentru amenajarea unei camere este mai importanta decat pare. Nuantele folosite pot crea mai mult spatiu, pot deschide sau inchide atmosfera si oferi efecte estetice inedite.

De aceea, inainte sa cumperi mobila si accesorii pentru bucatarie, alege o gama cromatica potrivita incaperii. Tine cont de propriile preferinte, dar verifica si trendurile in materie de culori.

Idei culori bucatarie

Sursa foto

Iata cateva variante cromatice care functioneaza perfect in orice spatiu. Gaseste-ti inspiratia si apuca-te de amenajari!

1. Alb, negru si auriu

Daca vrei sa obtii un look elegant, rafinat sau excentric, foloseste cu incredere auriul ca accent, iar restul bucatariei pastreaza-l neutru, in alb si negru.

Lasa peretii albi, cumpara dulapuri si electrocasnice negre, iar bateriile, lustrele si accentele metalice, aurii. La acest capitol, poti opta pentru auriu mat sau lucios, functie de atmosfera pe care vrei sa o creezi.

2. Griuri reci si albastru

Considerata o nuanta anosta, griul poate oferi bucatariei un farmec aparte, in decorul potrivit. De exemplu, daca vrei sa aduci marea mai aproape de casa, abordeaza o gama cromatica pe baza de gri cu subton rece si nuante de bleu.

Vopseste peretii intr-un gri, usor colorat, cu tente albastrui. Ai grija ca subtonul sa fie rece, pentru a se completa perfect cu tonurile vesele de albastru sau bleu deschis.

Poti alege mobilier bleu sau doar cateva accente in culoarea oceanului, precum servetele de bucatarie, fetele de masa sau manerele sertarelor.

Pentru a accentua tematica maritima, foloseste suporturi de prosoape in forma de ancora sau aplica, pe un perete, un tapet cu valuri, stelute de mare sau scoici.

3. Griuri calde si aramiu

Daca adori tonurile calde si vrei o bucatarie familiara si confortabila, combinatia gri cald-aramiu poate crea o bucatarie casual, dar stylish in acelasi timp.

Vopseste peretii intr-un gri cald, cu subton galben. Apoi, alege decoratiuni aramii, metalice sau mate. Cand alegi culori pentru mobila bucatarie, opteaza tot pentru griuri calde, subtile, cu accente puternice de aramiu.

Poti imbogati aspectul bucatariei cu vesela aramie, precum si cu tacamuri in aceeasi nuanta.

4. Alb imaculat si o culoare de contrast

Pentru o bucatarie fresh, tinereasca si moderna, alege aceasta combinatie. Nu numai ca este usor de pus in practica si are un efect estetic placut, dar este si simplu de ajustat cand te plictisesti de culoarea puternica.

Pastreaza majoritatea elementelor albe: frigiderul, mobilierul, cuptorul si peretii. Apoi, alege o nuanta preferata si integreaz-o la nivel de detalii. Poti aplica un tapet colorat in spatiul dintre blatul de lucru si dulapurile suspendate, poti cumpara electrocasnice in culoarea dorita sau poti folosi servete si prosoape colorate.

Daca vrei sa completezi lookul incaperii, adopta ideea unui perete de contrast, pe care sa il vopsesti in galben, oranj, verde sau orice alta culoare preferi.

5. Verde si lemn natur

Vrei sa simti ca bucataria ta este un colt de natura? In acest caz, mergi pe combinatia de verde si crem. Opteaza pentru elemente din lemn natur, precum masa din bucatarie, scaunele, mobilierul si, eventual, cateva etajere.

Cumpara dulapuri sau accesorii verzi, de preferat in tonuri alpine, care aduc aminte de nuantele padurii. Integreaza si plante naturale, precum ghivecele suspendate cu plante agatatoare sau cateva vase mai mici, cu plante suculente de diferite specii.

Astfel, vei obtine o bucatarie ca o gura de aer proaspat, ce te va duce cu gandul la o vacanta in natura.

In final, orice varianta alegi, nu uita sa stabilesti gama cromatica inainte sa incepi amenajarea bucatariei. Asa, iti va fi mai usor sa construiesti un design unitar, admirat de toata lumea!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!