5 idei pentru amenajarea locuintei intr-un stil modern

in Decoratiuni

O locuinta decorata in stil modern inseamna un spatiu aerisit, cu mobilier ce respecta ultimele tendinte in materie de design interior, dar fara a fi greoi ori cu elemente exagerate. In cazul acestui tip de amenajare interioara predomina culorile luminoase, un design simplu si functional, dar pot exista cateva note distincte de farmec, imprumutate din personalitatea celui care amenajeaza spatiul respectiv.

Amenajare locuinta stil modern

Sursa foto

Ce inseamna un decor in stil modern

Stilul modern isi are originile in miscarea artistica Bauhaus, aparuta in Germania la inceputul secolului al XX-lea. Miscarea incerca sa integreze limbajului artistic o componenta functionala. Deoarece acest curent a ajutat la crearea unei punti de legatura intre arta si functionalitate, a fost usor de integrat ulterior in designul la scara larga si in special a designului interior.

Stilul modern este caracterizat de elemente simple, cu linii fine drepte sau curbate si din care sunt eliminate aproape complet ornamentele in exces. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, multe dintre elementele de decor utilizate in design erau din materiale metalice, cromate, sau sticla si piele. Stilul modern isi pastreaza actualitatea si prin faptul ca a putut fi adaptat in permanenta de la mijlocul secolului trecuti, fara a-si pierde din farmec sau prospetime.

Cum iti poti amenaja locuinta in stil modern

Iata 5 sugestii pentru a adapta stilul modern la locuinta ta:

Stilul modern pentru living

In general, toate liniile simple si materialele transparente sau naturale au rolul de a crea vizual ideea de spatiu mai mare. Nu vei da gres daca vei alege un mobilier simplu, la care sa asortezi canapele sau fotolii chic, cu linii curbate in nuante inchise de gri sau bej, sau cu un contrast de culoare (verde, albastru, galben), daca mobilierul e in nuante deschise. De asemenea, poti opta pentru unul sau doua lampadare care sa capteze atentia, cu acelasi tip de linii suple si elegante. In plus, poti integra tablouri cu rame simple, drepte, din materiale metalice sau cromate, sau un tablou care sa fie un punct focal central in incapare.

Living stil modern

Sursa foto

Observa ca, desi liniile sunt simple si curate, un design modern e diferit de exemplu de cel minimalist, unde sunt pastrate doar obiectele de stricta necesitate, sau de cel scandinav, unde se pastreaza aceste linii simple si drepte, dar mobilierul este aproape exclusiv din lemn, fara ornamente sau decoratiuni si accentul se pune pe materialele naturale, organice. Pentru un stil modern te poti juca cu mai multe tipuri de texturi pentru perne, paturi sau alte obiecte decorative, de exemplu blana naturale.

Stilul modern pentru bucatarie

Fie ca este vorba de o bucatarie clasica, fie ca este vorba de o bucatarie open space, pentru a crea un ansamblu vizual care integreaza mai multe culori si texturi intr-un concept unitar, accentul principal cade pe materialele din care este alcatuit mobilierul si pe liniile simple si drepte. La structura metalica a electrocasnicelor sau mobilierului de bucatarie se pot adapta scaune de o textura diferita, pentru un contrast de efect.

Stil modern bucatarie

Sursa foto

Stilul modern in amenajarea locului de bar sau de servit masa

Intr-un spatiu open space dar si intr-o bucatarie mai mica poti integra cu usurinta, ba chiar e recomandat, scaune inalte pentru a amenaja zona de bar sau cea de servire a mesei. Poti adapta la stilul apartamentului sau casei tale una dintre numeroasele propuneri pe care le gasesti online si sa personalizezi cu cateva elemente decorative preferate.

Important este sa pastrezi ca idei pentru amenajarea barului de acasa pe cea a scaunelor inalte, care sa creeze un contrast puternic de culori si de textura, si sa folosesti in mod inteligent sistemele de iluminat pentru care sunt recomandate lampadarele din materiale mate, cromate sau metalice, foarte la moda acum.

Bucatarie stil modern

Sursa foto

Un design modern cu rol functional de living + birou

Daca vei integra in spatiul de zi un birou modern, nu uita sa adaugi si cateva plante naturale pentru a da nota de prospetime si de inspiratie din natura. Accentul va fi pus tot pe contrastul de materiale si culori, dar acestea vor fi integrate intr-un ansamblu unitar.

Decor multifunctional

Sursa foto

Integreaza o piesa statement, de colectie

Aceasta piesa trebuie sa fie diferita si in acelasi timp distincta fata de restul ambientului. Faptul ca stilul modern si-a gasit inspiratia in elementele din natura (frunzele plantelor, aripile fluturilor sau forma de insecte) a condus la piese cu forme gratioase, linii suple si fluide.

Vei fi inspirat daca integrezi, in acest decor, una dau doua piese cu o valoare deosebita, de colectie, care creeaza un impact vizual puternic.

Amenajare stil modern

Sursa foto

Cu toate ca aniverseaza deja un centenar, stilul modern pare a fi mereu adaptabil tendintelor, pastrandu-si totodata prospetimea. Nu ezita sa apelezi la materialele nou aparute pe piata pentru a da o nota de modernitate interiorului casei tale, mai ales ca tendintele pentru 2020 in materie de design interior pun foarte mult accentul pe materialele naturale si mai ales pe aceste linii simple, gratioase.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!