Cum poti imbunatati aspectul exterior al casei tale

in Ghid Practic Casa

Pentru majoritatea celor care locuiesc la casa, o preocupare in plus, referitoare la ingrijirea locuintei, este legata de modul in care arata casa vazuta si din afara, dar si intreaga gospodarie. Din acest punct de vedere, cei care locuiesc la casa au mai mult de lucru decat proprietarii de apartamente, insa si satisfactiile sunt mai mari atunci cand intreaga gospodarie arata impecabil.

Exterior casa

Sursa foto

Daca si tu faci parte din aceasta categorie si nu stii exact cum trebuie sa procedezi pentru a infrumuseta aspectul exterior al locuintei, iti oferim cateva sugestii care sa te ghideze in acest demers.

Nu lasa tencuiala sa se decoloreze si sa crape

Atunci cand vorbim de aspectul exterior al unei case, impresia vizuala este primul lucru care ne vine in minte, iar de acest lucru trebuie sa tii cont si cand incepi sa renovezi. O locuinta cu tencuiala decolorata si cazuta pe alocuri nu va crea niciodata o impresie foarte buna, chiar daca restul gospodariei arata mai ingrijit.

De aceea, tencuiala si zugraveala exterioara a casei trebuie refacute periodic, atat din considerente estetice, cat si practice. De regula, zugraveala se face cu regularitate, la interval de 2-3 ani, atunci cand vopseaua veche incepe sa se decoloreze si sa crape. Lasand lucrurile asa mai multa vreme, exista riscul ca peretii cu tencuiala crapata sa se deterioreze din cauza infiltratiilor, iar atunci va fi nevoie de reparatii mai ample, cu costuri mai mari decat o simpla zugraveala.

Repara gardul sau construieste unul nou

Gardul care inconjoara curtea este un alt element care atrage atentia celor ce vin in vizita sau trec pur si simplu pe langa locuinta ta, asa ca este important ca si acesta sa impresioneze in mod placut. Daca vorbim de un gard invechit, cu vopseaua scorojita, sau care abia mai sta in picioare, impresia creata va fi cu totul alta, asa ca trebuie sa te ingrijesti de acest aspect.

Poti repara gardul sau poti construi unul nou, mai modern si mai rezistent decat cel vechi, insa trebuie sa verifici intai dimensiunile necesare. Daca tot te-ai apucat de treaba, poti amplasa si niste garduri decorative pentru curte si gradina, iar in ceea ce priveste materialele, ai la dispozitie o varietate de optiuni. Astfel, poti opta pentru un gard din lemn, un gard de fier forjat sau un gard de piatra, avand grija ca acesta sa se potriveasca in peisaj.

Gard alb din lemn

Sursa foto

Nu uita nici de curtea locuintei

Nu poti spune ca ai o gospodarie ingrijita daca nu te preocupi si de aspectul curtii. Aceasta trebuie sa fie curata, primitoare si cu cat mai multa verdeata. Exista o multitudine de modalitati prin care iti poti amenaja curtea, insa, indiferent de optiunea aleasa, sfatul nostru este sa nu lipseasca straturile de flori si cativa pomi fructiferi. Peisajul poate fi completat si cu arbusti ornamentali sau gard viu, iar o impresie deosebita vor face si plantele exotice.

Daca iti doresti cat mai multa verdeata, recomandarea este sa plantezi gazon, iar pentru caile de acces poti sa amenajezi alei pavate cu dale sau piatra. Nici decoratiunile nu ar trebui sa lipseasca din curte, iar aici: https://favi.ro/produse/categorie/decoratiuni-pentru-gradina poti gasi o multime, in orice stil preferi.

Instaleaza un sistem de iluminat

Toate eforturile depuse pentru a da casei un aspect cat mai placut pot fi puse in valoare si prin utilizarea unui sistem de iluminat special conceput pentru curtea ta. Anumite spoturi, felinare, sau alte surse de iluminat cu putere mica pot fi plasate in toata curtea, pentru a evidentia discret anumite zone precum aleile sau straturile de flori. De asemenea poti instala si un corp de iluminat special pentru a proiecta un fascicul luminos asupra casei, scotand-o astfel mai mult in evidenta.

Iluminat exterior casa

Sursa foto

Important este sa ai motivatia necesara pentru a te apuca de treaba, pentru ca pe parcurs iti vor veni si alte idei, iar rezultatul final va fi cel asteptat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!