Slefuirea profesionala a pietrei naturale

in Constructii

Procesul de slefuire al marmurei si in general al pietrei naturale presupune o serie de actiuni specifice al caror scop este nivelarea, reparatia fisurilor, a zgarieturilor dar si redarea aspectului luxos oferit de stralucirea naturala.

Slefuire marmura si piatra naturala

O parere generalizata in randul celor care nu sunt specializati in domeniu este ca slefuirea marmurei inseamna doar lustruire insa in realitate lustruirea reprezinta o etapa a intregului proces ce presupune degrosare, microslefuire, lustruire, cristalizare si polisare.

In cele ce urmeaza, va prezentam compania BrownStone, specializata in lucrari de montaj, slefuire si finisare piatra naturala. Cu proiecte realizate in 6 tari europene si personal calificat ce cumuleaza zeci de ani de experienta, calitatea si reputatia BrownStone pe piata romaneasca este dovedita de lucrari realizate la Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Catedrala Mantuirii Neamului, Mall Vitan, hotelul Crowne Plaza, sediile Rompetrol, First Bank si multe alte centre comerciale, sedii de birouri, complexuri rezidentiale sau sali de evenimente.

Prezentare video BrownStone

Modul corect de slefuire al marmurei si pietrei naturale

Luciul natural al pietrei trebuie obtinut doar prin operatii de slefuire mecanica cu apa si niciodata prin acoperirea cu substante care formeaza strat / pelicula de tip rasini, ceara sau altceva din aceeasi categorie! Astfel, evitam acoperirea porilor din piatra, o lasam sa "respire" si crestem durabilitatea.

Este adevarat ca in urma cu multi ani se foloseau ceara sau plumb in procesul de slefuire al pietrei dar aceste practici sunt acum depasite, inclusiv interzise in unele tari europene precum Italia, tara cu o traditie impresionanta in prelucrarea pietrei. In Romania nu exista o reglementare clara in aceasta privinta si din pacate unii prestatori de servicii din tara noastra inca mai folosesc aceste tehnici complet depasite si daunatoare.

BrownStone considera ca este de datoria profesionistilor din domeniu sa informeze corect clientii. Atunci cand vi se propune ceruire sau aplicarea unui strat lucios, nenatural trebuie sa refuzati din start din urmatoarele considerente:

  • Luciul obtinut se va pierde repede odata cu traficul, avand o durata de viata scurta;
  • Astfel de actiuni dauneaza pietrei naturale pentru ca odata ce s-au acoperit porii nu mai poate respira iar ulterior se va deteriora mai repede;
  • Atentie si la preturile cerute de catre unii prestatori deoarece aceste operatiuni daunatoare sunt ieftine ( sa estimam undeva la 4 euro metrul patrat ) dar clientilor li se cere chiar si de 4-5 ori mai mult, argumentul fiind acela al unei serviciu profesional si de mare calitate.

Pentru a intelege mai bine si a va feri de minciuni, imaginati-va caroseria unei masini care a fost atacata de rugina. Daca cineva "remediaza" problema aplicand doar vopsea pentru a acoperi rugina considerati ca a facut ceea ce trebuia? Raspunsul este evident ca nu, deoarece nu s-a luat nicio masura in a indeparta rugina, ba mai mult, pe viitor problemele caroseriei vor fi si mai mari.

Nu in ultimul rand, este important de mentionat faptul ca fiecare tip de piatra necesita o tehnologie de lucru diferita in functie de duritate, densitate sau culoare. BrownStone recomanda sa luati in calcul si acest aspect daca aveti asteptari ca lucrarea sa iasa impecabil. Specialistii carora le incredintati proiectul trebuie sa aiba experienta necesara cu tipul de piatra pe care il detineti sau cel putin sa inteleaga proprietatile acestuia pentru a-si ajusta tehnologia de lucru.

Mentenanta lucrarilor din marmura si piatra naturala

Datorita progreselor tehnologice si stiintifice suprafetele de marmura sau orice alta piatra naturala pot fi refacute ca noi, fara a fi necesara inlocuirea materialelor care presupune un cost mai ridicat sau disconfortul beneficiarului.

Desigur, tehnologia moderna si folosirea acesteia nu este la indemana oricui, de aceea BrownStone recomanda sa apelati la profesionistii din domeniu pentru a prelungi durata de viata a suprafetelor din piatra naturala. Folosirea de substante obisnuite din comert sau substante ieftine este de evitat deoarece acestea nu product rezultatele dorite, fie inrautatesc starea materialului.

Lucrari de restaurare marmura la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti

Folosirea responsabila a pietrei naturale

Pe langa executia de calitate, la cele mai inalte standarde internationale BrownStone isi propune sa aduca in atentia publicului larg faptul ca resursele de piatra naturala ale planetei sunt finite si s-au format in milioane de ani. Deja unele zacaminte de marmura au disparut complet, nu mai exista in ziua de astazi iar consumul iresponsabil nu face altceva decat sa grabeasca un final inevitabil.

Dupa cum mentionam mai sus, inlocuirea totala a marmurei deteriorate are ca alternativa operatiunile profesioniste de mentenanta, folosirea tehnologiilor moderne - principala modalitate prin care putem combate consumul iresponsabil.

Marmura este un material durabil, fapt dovedit de numeroase cladiri si monumente construite in secolele trecute. Totusi, din cauza compozitiei sale poate fi destul de fragila la contactul cu alte lichide, nisip sau unele substante chimice.

Imagini restaurare marmura

Restaurarea este procesul prin care marmura sau piatra naturala uzata poate fi refacuta ca noua iar astfel se poate evita inlocuirea totala. In imaginile de mai jos se observa starea initiala a marmurei care si-a pierdut luciul din cauza degradarii si a murdariei.

Dupa ce se aplica actiunile necesare restaurarii, marmura isi recapata stralucirea si proprietatile de reflexie a luminii.

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, dupa slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, dupa slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, dupa slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, dupa slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, dupa slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, dupa slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, inainte de slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, inainte de slefuire

Slefuire marmura

Pardoseala de marmura intr-o cladire de birouri, inainte de slefuire

Alegeti sa lucrati cu profesionisti in slefuirea pietrei naturale

BrownStone ofera clientilor sai servicii profesionale de slefuire, mentenanta si restaurare marmura / piatra naturala, mai ales pentru lucrari cu grad ridicat de dificultate sau suprafete de mari dimensiuni.

Pentru lucrarile ce prespun si montaj, garantia oferita este de pana la 20 de ani, cu conditia respectarii pachetului tehnic propus de specialistii BrownStone. In limita timpului disponibil puteti beneficia si de consultanta tehnica gratuita pentru proiectul dumneavoastra.

Accesati site-ul companiei, brownstone.ro, pentru detalii suplimentare sau urmariti clipuri video de la unele lucrari recente pe canalul de Youtube.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!