in Constructii
Betonul este un amestec omogen alcatuit din ciment, apa si alte agregate, precum nisip sau pietris. Acesta poate fi utilizat la placi, stalpi, centuri sau buiandrugi.
Cimentul reprezinta principalul ingredient din compozitia betonului, fiind regasit sub forma de pudra, care mai include de obicei calcar, argila, gips, dar ?i substante chimice si minerale care au rolul de agenti de intarire, fluidizare ori plastifiere.
Prin amestecarea tuturor ingredientelor cu apa, are loc un proces care se numeste hidrolizare. Cimentul, in contactul cu apa se transforma intr-o pasta lianta care acopera suprafata agregatelor, legandu-le intre ele; aceasta se intareste si devine o masa solida, cunoscuta sub denumirea de beton.
Agregatele sunt materiale granulare naturale sau artificiale ce reprezinta materia prima cu ponderea cea mai mare la fabricarea betoanelor.
Acestea trebuie sa respecte o serie de conditii tehnice cu privire la:
Apa pentru prepararea betonului trebuie sa fie limpede, fara miros, recomandandu-se apa reciclata si cea din reteaua potabila. Cantitatea totala de apa = cantitatea de apa de amestec + apa continuta de agregate si aditivi.
Aditivii sunt produse chimice lichide sau solide care se adauga in beton inaintea sau in timpul prepararii acestuia cu scopul de a imbunatati si/sau modifica unele proprietati ale betonului in stare proaspata sau intarita. Aditivii trebuie sa fie compatibili cu cimentul.
Prepararea betonului se poate efectua manual ori mecanic.
- prepararea manuala se face la lucrari de mica importanta prin amestecarea nisipului cu cimentul si cu pietrisul; dupa ce s-a obtinut un amestec omogen, se introduce treptat apa pana rezulta un beton de consistenta dorita;
- prepararea mecanica a betonului se face cu ajutorul betonierelor.
Descarcarea betonului se face in bene, pompe, benzi transportoare sau direct in lucrare.
Care este inaltimea de cadere a betonului? Inaltimea de cadere a betonului trebuie sa fie de:
- max 3m in cazul elementelor cu inaltime de pana la 1 m;
- max 1,5m in celelalte cazuri, inclusiv pentru elemente de suprafata precum placi, fundatii, etc.
Betonul se poate compacta (vibra) cu ajutorul:
Prin compactarea betonului se obtine cresterea rezistentelor, precum si cresterea durabilitatii.
Pentru transportul betonului se tine cont de urmatoarele aspecte:
Transportul se realizeaza cu ajutorul autobetonierelor ,iar pe distante scurte cu autobasculante. Transportul pe verticala se realizeaza folosind pompe de beton sau macarale cu ajutorul unor bene speciale.
Daca esti in cautare de Beton de Statie la Cifa ne gasesti pe https://vindem-ieftin.ro/beton-de-statie-la-cifa/?gclid=Cj0KCQjw--GFBhDeARIsACH_kdbeIJQLZ88rEwKS_DooXpJ9AXxax-RI4KCVTyiYcVjIADCRDyXZCRYaAkBqEALw_wcB . Aici un consultant profesionist o sa te indrume catre alegerea cea mai potrivita tie.
Pentru a ne asigura ca lucrurilor vor decurge corespunzator inainte de a prelua comanda, se culeg mai multe informatii de la client, folositoare atat acestuia, cat si statiei in vederea economisirii timpului.
Asadar,sunt mai multe intrebari la care clientul trebuie sa raspunda dinainte,iar cateva intre acestea sunt urmatoarele:
Pe noi ne gasesti online pe vindem-ieftin.ro.
Ai in plan un proiect mai mare? O sa primesti cele mai mici preturi negociate!
Betonul se livreaza insotit de certificat de conformitate.
Livram oriunde in Romania, direct de la Statii Verificate!