Cum alegi covorul potrivit? Reguli simple si eficiente

in Ghid Practic Casa

Atunci cand iei in calcul amenajarea locuintei, poti opta pentru diferite schimbari, pornind de la inlocuirea mobilei, renovarea peretilor sau decorarea camerelor. Cu toate acestea, exista si schimbari minore pe care le poti face in casa ta, astfel incat sa imbunatatesti aspectul unei incaperi. Cu ajutorul unui covor, poti aduce o pata de culoare in camera si poti moderniza orice incapere, in doar cativa pasi simpli. Afla cum poti sa alegi covorul potrivit, folosind cateva reguli simple si eficiente, din articolul pe care l-am pregatit pentru tine.

Cum alegi covorul potrivit

Sursa foto

Alegerea covorului in functie de dimensiune

Daca iti doresti ca modelul de covor pe care il achizitionezi sa nu-ti ocupe intreaga incapere, nu alege covoare de dimensiuni mari, asemanatoare mochetei. Covoarele trebuie sa aiba un rol decorativ, accentuand principala zona de activitate a camerei, de aceea este indicat sa le asezi in fata canapelei, in cazul unui living spatios, de cel putin 25 mp. Astfel, poti opta pentru covoare cu laturi de 3x4 m, in timp ce pentru livingurile mici se recomanda modelele cu dimensiuni cuprinse intre 1.5x2 sau 1.8x2 m. Te poti inspira din gama de covoare de pe decorino.ro, pentru a vedea care sunt modelele care corespund cel mai bine spatiului tau, din punctul de vedere al dimensiunii sau al design-ului. Pentru un living sau un dormitor de dimensiuni mari, te poti indrepta catre alegerea unui covor dreptunghiular sau oval, care sa se potriveasca cu fotoliile si canapelele. Poti sa plasezi un covor mic in fata canapelei, care sa corespunda cu masuta de cafea, ideal pentru un living de dimesiuni reduse.

Alegerea covorului in functie de culoare

In alegerea covorului perfect pentru fiecare camera, trebuie sa tii cont si de gama de culori pe care ai folosit-o pentru restul obiectelor si decoratiunilor. In acest sens, poti asorta covorul cu o canapea multicolora, prin alegerea unei tesaturi intr-una dintre culorile tapiteriei.

In schimb, daca in living exista o canapea intr-o singura culoare, poti opta pentru un covor multicolor sau cu imprimeu, care sa ofere dinamism intregii incaperi. Ai un living in care predomina culorile calde si luminoase? Alege un covor inchis la culoare, pentru a crea un contrast placut din punct de vedere vizual.

Alegerea covorului in functie de spatiul predestinat

Pentru a cumpara covorul potrivit pentru o incapere, este recomandat sa ai in vedere spatiul in care urmeaza sa il asezi. In plus, daca este vorba despre living, dormitor sau camera de zi, trebuie sa tii cont si de traficul din aceste spatii. Pentru living sunt recomandate covoarele inchise la culoare, cu un design mai elaborat, intrucat vei elimina riscul de a le curata constant. In acele zone unde obisnuiesti sa mananci sau sa te joci cu cei mici este de preferat sa alegi covoare unicolor, in culori inchise, in timp ce pentru dormitor poti opta pentru covoare deschise, care sa lumineze incaperea. Atat in living, cat si in baie sau in camera copilului, poti opta pentru covoare de dimensiuni mici, in culori puternice si forme diferite.

Alegerea covorului in functie de stilul de amenajare

Textura, culorile si imprimeul sunt aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un covor. Pentru un living amenajat in stil clasic, sunt recomandate covoarele in nuante de rosu, verde, gri sau maro, asemanatoare cu modelele turcesti. Alte modele ideale de covoare, concepute pentru a completa decorul unui living modern, sunt reprezentate de covoarele cu imprimeu abstract, in diferite culori. In cazul unui living amenajat in stil rustic, cele mai potrivite sunt covoarele din lana, sisal, bumbac sau iuta, in tonuri de verde, maro sau bej. Pe decorino.ro, poti gasi covoare in diverse marimi si imprimeuri, care sa corespunda stilului de amenajare din locuinta ta.

Alegerea covorului in functie de material

Covoarele din fibre naturale, precum lana, pot avea o durata de viata de aproximativ zece ani, insa si covoarele din materiale artificiale pot fi la fel de rezistente, deoarece nu sunt pretentioase si sunt rezistente la umiditate. Te poti indrepta catre covoarele din fibra acrilica, din nailon sau polipropilena, care sunt rezistente si nu aduna murdaria. Nu in ultimul rand, poti opta si pentru modelele de covoare din iuta sau sisal, care se curata usor si au un pret accesibil pentru aproape orice buget.

Acestea sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea covoarelor pentru locuinta ta, astfel incat sa-ti amenajezi incaperile simplu si rapid.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!