Cum aleg un televizor?

in Ghid Practic Casa

Televizoarele reprezinta o sursa de divertisment si un aparat electronic destul de important in locuinta unei familii. Desi tot mai multa lume renunta la urmaritul TV-ului in detrimentul navigarii pe internet, in continuare exista o multime de persoane care apreciaza televiziunea si tot ce tine de ea.

Cum alegi televizorul

Odata cu aparitia televioarelor inteligente (smart tv-urile), activitatile mai sus mentionate se pot imbina. Astfel, puteti sa urmariti canalele preferate sau sa navigati pe internet daca detineti un Smart TV.

In randurile urmatoare am sa va prezint criteriile pe care le consider cele mai importante atunci cand planuiti sa achizitionati un televizor nou. Sper ca informatiile sa va fie de folos si sa va raspunda la unele intrebati.

1. Trebuie sa va stabiliti un buget. Varietatea de modele si de variante este absolut enorma. Aici exista o multime de factori care se vor regasi si mai jos. Trebuie oricum sa va asteptati sa platiti intre 800 si 1500 de lei pentru un televizor de buget, intre 1500 si 3000 de lei pentru un televizor din gama mid-range si peste 3000-4000 de lei pentru un televizor premium.

2. SmartTv sau nu? Raspunsul este cat se poate de clar si raspicat: SmartTV! Preturile au scazut atat de mult la televizoarele inteligente incat efectiv nu mai merita sa cumparati un televizor normal. Puteti face o multime de lucruri cu acestea, incepand de la navigare pe internet si terminand cu jocuri, aplicatii si lucruri amuzante.

3. Diagonala trebuie sa va intereseze in mod special. Toata lumea isi doreste diagonale cat mai mari, dar trebuie sa tinem cont de spatiul pe care-l avem si de marime incaperii unde dorim sa-l montan. Pentru camerele mici/medii sunt recomandate televizoarele de pana la 109 cm in diagonala iar pentru camerele mari puteti opta pentru orice varianta doriti. Distanta de vizionare la televizor trebuie sa fie aproximativ de 2 ori mai mare decat diagonala acestuia. Astfel, daca aveti un televizor cu o diagonala de 100cm, trebuie sa stati la aproximativ 2 metri de acesta pentru a nu afecta ochii si pentru a vedea integral imaginea.

4. Un ultim criteriu important este tipul ecranului si sunetul televizorului. Daca aveti un buget mai mic si nu tineti enorm la calitatea imaginilor, va recomand un televizor FullHd cu ecran de tip LED. In schimb, daca va doriti o calitate exceptionala, trebuie sa va orientati catre ecrane 4K si display-uri OLED. Din punct de vedere al sunetului, prefer televizoarele care au un subwoofer inclus, au diverse tehnologii de sunet avansate (DTS, Dolby Audio etc) si pot produce un efect surround.

In concluzie, sunt diverse motive si criterii dupa care trebuie sa va ghidati atunci cand cumparati un smart tv. Important este sa va stabiliti un buget si niste asteptari, dupa care sa studiati piata iar intr-un final sa faceti alegerea corecta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!