7 obiecte pentru bucataria ta, care iti vor simplifica viata

in Ghid Practic Casa

Cu cat gatesti mai mult, cu atat ai nevoie de mai ustensile in bucatarie, care sa iti faca munca mai usoara. Atunci cand ai la indemana tot ce iti trebuie, pregatirea si prepararea retetelor este mult mai eficienta, iar gatitul se transforma intr-o adevarata pasiune. Asa ca iti venim in ajutor si iti prezentam cateva obiecte care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie!

Obiecte utile intr-o bucatarie

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/uGak0qtrphM

Aparat de feliat fructe sau legume

Atunci cand vrei sa pregatesti o tarta cu mere sau sa faci o salata, pierzi destul de mult timp in bucatarie, pentru felierea fructelor sau a legumelor. Insa tot acest proces s-a putea desfasura mult mai rapid, daca ai avea un aparat de feliat, care taie in bucati egale fructele si separa cotorul.

Masina de spalat vase

Daca nu ai avut pana acum o masina de spalat vase, vei vedea ca viata ta va fi mult mai usoara dupa ce vei folosi una. Daca spatiul din bucatarie este unul redus, poti opta pentru o masina de spalat vase compacta, care este destul de mica si poate fi asezata cu usurinta pe blatul din bucatarie. Iar daca spatiul din bucatarie este generos, poti alege o masina de spalat vase incorporabila, care are un volum mult mai mare, fiind mai potrivita pentru familiile cu copii.

Blenderul

Un blender chiar iti poate fi de folos in bucatarie, pentru ca te poate ajuta sa prepari rapid smoothie-uri, sosuri si creme. In plus, blenderul este un aparat foarte versatil, care nu ocupa mult loc si este usor de folosit si curatat, avand numeroase intrebuintari: amesteca, toaca, macina etc. Blenderul face fructele si legumele mai usor de digerat si este o alegere ideala pentru pregatirea micului dejun si a gustarilor din timpul zilei.

Hota

Hota este un obiect necesar in orice bucatarie, pentru ca oricat ai deschide geamul, aburul si fumul vor ramane in incapere si iti vor deteriora mobilierul si peretii. De asemenea, hota controleaza excesul de caldura, datorita ventilatiei, asa ca poti prepara orice reteta, chiar si in timpul verii. Daca iti place sa gatesti destul de des si ai o bucatarie spatioasa, poti alege o hota de tavan. Iar pentru bucatariile mai mici poti alege sa montezi hota sub un dulap suspendat.

Cana gradata

Atunci cand prepari o reteta noua, este important sa respecti cantitatea exacta a ingredientelor, pentru ca preparatul sa iasa perfect. Asa ca vei avea nevoie cu siguranta de o cana gradata, pentru a masura ingredientele solide, cum ar fi zaharul, faina, malaiul sau orezul.

De asemenea, poti folosi si un cantar special pentru bucatarie, care iti poate fi folos mai ales atunci cand vrei sa cantaresti si alte alimente, cum ar fi carnea sau branzeturile.

Dozator de apa

Atunci cand ai un dozator de apa in bucatarie, iti poti face rapid dimineata un ceai sau o cafea, fara sa mai incalzesti apa in ibric. In plus, dozatorul iti ofera apa filtrata pentru gatit si apa proaspata si rece, la orice ora. Daca alegi sa folosesti un dozator de apa in bucatarie, vei putea renunta foarte usor la baxurile de apa plata, pe care trebuia sa le cumperi regulat. Acum gasesti mai multe modele de dozatoare de apa, dar si sisteme de filtrare pe Romkor.ro, asa ca nu rata ofertele.

Diferite tipuri de cutite

De multe ori alegi sa folosesti acelasi cutit in bucatarie, indiferent de tipurile de alimente pe care trebuie sa le pregatesti pentru diferite retete. Facand acest lucru, vei pierde destul de mult timp in bucatarie si vei depune mult efort pentru a taia sau pentru toca legumele, folosind cutitul nepotrivit. Tocmai de aceea, iti recomandam sa alegi pentru bucataria ta mai multe tipuri de cutite, pentru dezosat, pentru tocat legume, pentru paine sau pentru prajituri.

Asadar, toate aceste obiecte iti vor face viata mult mai usoara in bucatarie si te vor face sa gatesti cu drag de fiecare data.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!