Cum alegi plinta potrivita pentru parchetul din locuinta ta

in Ghid Practic Casa

Proiectele de amenajare interioara a locuintelor presupun alegerea celor mai potrivite piese de mobilier, a decoratiunilor interioare, a usilor de interior, a pardoselii si a accesoriilor importante precum plinta pentru parchet. Important este ca toate acestea sa fie alese cu atentie, pentru a se completa perfect, in vederea obtinerii unui stil personalizat de amenajare a locuintei.

Alegere plinta parchet

Sursa foto

Atentia acordata detaliilor este importanta intrucat poate schimba in totalitate modul in care arata un spatiu. Din acest motiv, astazi ne vom indrepta atentia catre criteriile esentiale pentru alegerea plintei potrivite pentru parchet.

Rolul plintei pentru parchetul din locuinta ta

Plinta reprezinta un accesoriu important, avand atat rol estetic cat si de intretinere pe termen lung. Atunci cand este aleasa si montata corect, aceasta are capacitatea de a proteja peretele de umezeala si de lovituri in partea inferioara.

In plus, modelele moderne de plinta pentru parchet pe care le aveti la dispozitie va permit sa dati frau liber imaginatiei in momentul selectiei. Astfel, veti oferi un plus de personalitate spatiului pe care il amenajati.

Mai mult decat atat, un spatiu in care ar exista doar pardoseala, fara plinta pentru parchet, ar parea nefinisat. Din acest motiv, este important sa acordati atentie modului in care alegeti plinta pentru parchet. Aceasta reprezinta o etapa importanta a proiectului de amenajare interioara a locuintei voastre.

Cum alegeti plinta pentru parchet

Atunci cand vine vorba de accesorii importante precum plinta pentru parchet, este recomandat sa alegeti produse de cea mai buna calitate, comercializate de magazinele de profil. Acestea pun la dispozitie plinte si profile decorative din materiale rezistente, de calitate si cu o durata de viata lunga.

In plus, in cadrul acestora, veti gasi o gama diversa de produse in nuante si cu modele diferite pentru ca voi sa puteti alege plinta pentru parchet care se potriveste perfect stilului de amenajare ales pentru locuinta voastra.

Tineti cont de nuanta parchetului

Un alt criteriu important pentru selectia plintei potrivite se refera la nuanta parchetului ales pentru casa. Puteti opta pentru plinta de aceeasi nuanta cu pardoseala din fiecare spatiu, aceasta fiind varianta preferata în majoritatea cazurilor.

In acest mod, plinta va fi un accesoriu care nu va atrage prea mult atentia. In plus, aceasta se va incadra perfect in imaginea de ansamblu. Daca nu gasiti plinta de nuanta pardoselii alese, puteti opta pentru modele care pot fi vopsite ulterior, pentru a obtine rezultatele dorite.

Culoarea peretilor conteaza

Atunci cand reamenajati un spatiu, este important sa tineti cont de toate elementele componente ale acestuia. Astfel, veti putea contura un stil de amenajare potrivit. Tot ce alegeti pentru spatiul respectiv trebuie sa se potriveasca cu pardoseala si peretii. Astfel, veti crea o imagine de ansamblu placuta din punct de vedere estetic.

Puteti opta pentru plinta de aceeasi culoare cu peretii camerei respective. In acest caz puteti opta, de asemenea, pentru plinta care poate fi vopsita. O veti putea utiliza si atunci cand vopsiti peretii in nuante diferite. Avantajul montarii plintelor de aceeasi nuanta cu peretii unei camere este usor de observat, in special in cazul spatiilor cu tavane joase. Acestea part mult mai inalte si mai spatioase atunci cand sunt amenajate astfel.

Selectia plintei in functie de mobila

Atunci cand reamenajati livingul, puteti opta pentru un model de plinta pentru parchet de aceeasi culoare cu mobila sau comoda pentru TV. Aceasta alegere va da senzatia unui tot unitar din punct de vedere estetic.

In cazul dormitorului, puteti utiliza culoarea marginii patului ca si punct de reper pentru alegerea nuantei plintei pentru parchet. Patul este cea mai importanta piesa de mobilier din acest spatiu. Astfel, asortarea plintei pentru parchet cu acesta va crea un echilibru perfect.

In bucatarie, mobila poate fi, de asemenea, asortata cu plinta pentru parchet chiar si atunci cand pardoseala este aleasa intr-o nuanta contrastanta. Aceasta varianta este preferata in special de catre cei care nu doresc ca bucataria lor sa fie un spatiu cu un design monoton.

Plinta pentru parchet: Sfaturi utile

  • Atunci cand nu stiti ce plinta pentru parchet sa alegeti, puteti miza pentru varianta alba care se potriveste oricarui stil de amenajare interioara.
  • Nu este neaparat nevoie sa optati pentru acelasi tip de plinta sau nuanta pentru toate camerele locuintei voastre.
  • Este important sa alegeti plinta de cea mai buna calitate care va rezista bine in timp, in special in cazul spatiilor cu trafic intens.

Luand in calcul aceste criterii importante si sfaturi utile, acum si voi puteti alege cea mai buna plinta pentru parchet pentru fiecare camera a locuintei voastre.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!