7 avantaje ale usilor si ferestrelor din aluminiu

in Ghid Practic Casa

Iti doresti sa faci o schimbare locuintei tale? Sa renunti la vechea tamplarie si sa o inlocuiesti cu profile din aluminiu? Aceasta poate fi o solutie premium pentru casa ta, aluminiul fiind un material foarte rezistent, ce ofera o buna protectie casei impotriva efractiilor, dar si o protectie fonica destul de ridicata. De asemenea, aluminiul se intretine foarte usor si este rezistent in fata intemperiilor vremii, asa ca daca alegi usi din aluminiu pentru exterior, acestea vor rezista destul de mult timp.

Avantaje usi si ferestre aluminiu

Sursa foto

In plus, cu putina imaginatie, tamplaria de aluminiu se poate integra usor in designul locuintei tale, fiind potrivita atat stilului minimalist, cat si stilului industrial, pentru cei ce iubesc astfel de tendinte.

Iata mai jos 7 avantaje ale tamplariei de aluminiu:

1. Izolatie termica

Usile si ferestrele din aluminiu izoleaza foarte bine termic locuinta. Ca atare, previn scurgerile de caldura dinspre interior spre exterior in timpul sezonului rece si nu lasa sa patrunda aerul cald de afara in timpul zilelor caniculare. Se spune despre aluminiu ca este un material cu mult mai multe avantaje din acest punct de vedere, comparativ cu tamplaria din PVC.

2. Nivel de zgomot redus

Mai ales atunci cand locuiesti intr-o zona mai aglomerata, cu siguranta nu iti face placere deloc sa auzi zgomotul din exterior. De aceea, tamplaria din aluminiu ofera o buna protectie fonica locuintei sale, spunandu-se adesea ca nivelul de zgomot este mai redus chiar si cu 48% comparativ cu tamplaria clasica. De aceea, priveste avantajele acestor usi aluminiu aici si ia cele mai bune masuri pentru casa ta.

3. Rezistenta si intretinere usoara

Acesta este un alt avantaj al acestui gen de tamplarie. Usile din aluminiu sunt mult mai rezistente decat tamplaria din PVC. Fac fata cu usurinta intemperiilor vremii, rezista la coroziune, inghet si dezghet si se intretin foarte usor. Profilul nu se zgarie cu usurinta, nu se indoaie si se sterge foarte usor.

4. Raport calitate/pret eficient

Tamplaria din aluminiu este eficienta si din punct de vedere al costurilor. Este un material cat se poate de rezistent, o solutie atat pentru mediul rezidential, cat si pentru spatiile comerciale, ce poate fi achizitionat la un pret convenabil, comparativ cu tamplaria clasica. Fie ca este vorba despre usi sau ferestre, aceste profile aluminiu sunt mult mai ieftine decat alte variante de tamplarie.

5. Design atragator

Aluminiul este un material cu care se poate lucra. Ca atare, in functie de creativitatea mesterilor si de cerintele tale, poti beneficia de o tamplarie cu totul aparte. Designul usilor sau ferestrelor poate fi construit conform sfaturilor arhitectilor, asa ca este bine sa iei in calcul acest tip de materiale, ce pot fi modelate cu usurinta.

6. Aluminiul permite finisaje potrivite designului casei tale

Intr-adevar, fie ca este vorba despre usi, fie despre ferestre, aluminiul permite finisaje potrivite designului locuintei tale. Ca atare, profilele pot fi vopsite sau pot fi lasate chiar in starea de productie, in functie de preferinte. Poti transforma locuinta destul de usor prin adaugarea unui plus de culoare tamplariei, iar profilele din aluminiu permit acest lucru.

7. Aluminiul, un material prietenos cu mediul

Comparativ cu alte metale existente, aluminiul este unul dintre cele mai atente cu mediul, putandu-se recicla cu usurinta, protejand astfel mediul. De aceea, cei ce doresc o tamplarie rezistenta si in acelasi timp sustin mediul inconjurator, pot utiliza acest gen de materiale.

Tamplaria din aluminiu prezinta numeroase avantaje, pornind de la designul deosebit al usilor si ferestrelor si pana la buna rezistenta in fata factorilor de mediu. De asemenea, izolatia termica si fonica sunt alte avantaje demne de luat in considerare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!