Policarbonatul si accesoriile potrivite - in ce domenii se folosesc

in Constructii

Policarbonatul este un material folosit in industria constructiilor ca inlocuitor al sticlei. Una dintre caracteristicile principale este gradul foarte mare de flexibilitate si de rezistenta la impact datorita compozitelor termoplastice din care este produs.

Policarbonat

Se poate fixa prin suruburi si aseza pe structuri speciale de support, create pentru a sustine placi de dimensiuni mari. Poate fi imbinat cu alte materiale folosind garnitura epoxidica sau silicon si poate fi chiar termosudat.

Comparativ cu sticla placile de policarbonat sunt foarte usoare insa sunt foarte rezistente la impact ceeea ce face ca acest material sa fie mult mai sigur decat sticla, care poate duce la raniri in urma spargerii.

Din el se preteaza a se confectiona produse din sectoarele de productie, cladiri comerciale, se pot confectiona chiar si ochelari in colectiile unor case de moda.

Gasindu-se de diferite grosimi si culori, se poate confectiona orice din el in functie de idei, creativitate si necesitate.

Se adapteaza usor la conditiile de mediu datorita dimensiunilor adaptabile. Se poate recicla deci nu este poluant. Nu este recomandat insa in industria alimentara din cauza continutului de bisfenol A.

Pentru ca este un material reciclabil si flexibil policarbonatul incepe sa fie preferat in detrimentul altor produse asemanatoare.

Placa de policarbonat are dimensiuni standard de 2100x6000mm; placile pot fi gasite in mai multe culori: albastru, rosu, verde, transparent etc.

Garantia de 10 ani data de producator asigura o protectie impotriva efectelor nocive ale razelor UV si siguanta ca acesta nu se va ingalbeni in toata aceasta perioda; trebuie insa ca expunerea placilor la temperaturi inalte sa fie facuta cu mare atentie deoarece materialul se poate deteriora si pierde proprietatile.

Utilizare:

  • Statii de autobuz, metrou, tramvaie, pasaje pietonale;
  • Compartimentari interioare si exterioare;
  • Acoperiri sere, terase, piscine, sali de sport, curti interioare;
  • Copertine la constructii civile sau industriale;
  • Cabine telefonice rezistente la socuri;
  • Luminatoare si ferestre pentru hale industriale;
  • Standuri expozitii;
  • Panouri publicitare, reclame luminoase;

Policarbonatul este un bun termoizolant, izolant fonic, usor de manevarat.

Foarte flexibil se poate folosi de catre oricine, in aproape orice domeniu, depinde de cat de creativ este fiecare.

Policarbonat

Elemente de fixare si montaj policarbonat:

Profil U din policarbonat

Profilele U asigura o inchidere estetica a placilor din policarbonat, protejandu-le de praf si intemperii. Aceste profile au rolul de a proteja placile impotriva degradarii din cauza umiditatii si nu inlocuiesc aplicarea benzilor de ventilare sau sigilare.

Profil H din policarbonat

Profilele H din policarbonat sunt utilizate pentru a asambla (imbina) placile din policarbonat. Profilele H au rol de imbinare a placilor; nu ofera o functie portanta si nu garanteaza etansarea la apa a copertinei.

Profil presor din aluminiu 60mm

Se foloseste la imbinarea si fixarea placilor din policarbonat. Este solutia de montaj recomandata pentru o etanseizare foarte buna si o durata lunga de viata.

Benzi de sigilare

Benzile de sigilare sunt utilizate pentru etansarea marginilor laterale, impiedicand infiltrarea prafului in interior.

Materiale constructii on-line

Sursa: vindem-ieftin.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!