Activitati in gradina pentru incepatori

in Ghid Practic Gradina

Ingrijirea adecvata inainte de inceperea iernii asigura o gradina sanatoasa in primavara.

Activitati in gradina

Toate pregatirile necesare pentru repausul vegetativ si pentru noul sezon de gradinarit. Iata de ce trebuie sa tii cont toamna.

Activitati in gradina

Frunzele sunt omniprezente toamna. Taierea gardurilor vii pe parcursul celui de-al treilea sezon lasa in spate multe frunze. De asemenea, frunzele cazute din copaci care se aduna pe gardurile vii trebuie sa fie indepartate. In caz contrar, gardurile vii pot fi predispuse la mucegai si ciuperci, ceea ce, la randul lor, impiedica cresterea. In loc sa elimine frunzele in cosul de gunoi organic, acestea pot fi pur si simplu compostate, oferind astfel gradiniilor noi substante nutritive mai tarziu.

Activitati in gradina

Primavara dezvaluie deseori pete galbene pe gazon. Si acest lucru este deseori facut de frunze. Daca covorul frunzelor de toamna este indepartat corect toamna, petele de pe peluza pot fi usor prevenite. Fiecare gazon trebuie sa respire si, mai ales in sezonul ploios, risca sa primeasca prea putin oxigen si sa cada prada mucegaiului. Pentru a ajuta peluza sa supravietuiasca mai bine in primavara, iti recomandam fertilizarea cu un ingrasamant special de toamna pentru gazon.

SFAT

Pentru a distribui in mod egal ingrasamantul si pentru a evita cresterea neregulata sau petele de gazon ars, va recomandam sa utilizati noul Distribuitor XL.

Activitati in gradina

Toamna este momentul potrivit pentru tunderea copacilor. Este esentiala o reducere clara. Asta serveste pentru o crestere mai buna si - in cazul pomilor fructiferi - pentru o recolta bogata. Ce este important: foarfecele sau ferastraul trebuie sa fiebine scutite pentru a obtine o taietura neteda si pentru a evita ranirea intila a copacului. Nu va fi usor, dar ar fi la fel de important: dezinfectarea lamelor din cand in cand ajuta la prevenirea agentilor patogeni.

Mai ales pentru gradinarii neexperimentati, lucrul asupra coroanelor arborilor este complicata din punct de vedere tehnic si chiar periculoasa. De multe ori vremea rece si umeda in toamna agraveaza si mai mult sarcina, deoarece ramurile sunt alunecoase si mainile sunt amortite. Astfel, este mult mai simplu sa lucrezi in coroanele copacului de la sol. Foarfecele cu maner telescopic sunt solutia si asigura taierea usoara, in siguranta a coroanelor copacilor.

Activitati in gradina

Sursa: Gardena

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!