3 greseli de evitat in alegerea unui corp de iluminat pentru locuinta ta

in Decoratiuni

Cum trebuie sa arate un corp de iluminat pentru pentru casa ta, astfel incat sa garanteze utilitate, relaxare, confort si stare de bine? Raspunsul este unul extrem de complex, insa printre cele mai importante criterii ce aduc bile albe unui corp de iluminat sunt: temperatura de culoare, design-ul, dimensiunile sale (raportandu-ne la spatiul in care corpul de iluminat va sta).

Alegere corp iluminat

Sursa foto

Noi suntem astazi alaturi de tine pentru a-ti explica modurile prin care poti face alegerea corecta de cumparare, fie ca vrei sa iti cumperi un lampadar, o lampa de birou, un candelabru pentru living sau pitici pentru gradina casei tale. In caz contrar, risti sa faci greseli in tot acest proces de cumparare, trezindu-te acasa cu un corp de iluminat total nepotrivit pentru spatiul respectiv, stilul de amenajare sau utilitatea acelei incaperi.

Iata asadar 3 greseli pe care este bine sa nu le faci, daca vrei sa te bucuri de cea mai potrivita sursa de lumina pentru casa ta:

Temperatura de culoare nepotrivita pentru un anumit spatiu

Dimensiuni prea mari ale corpului de iluminat ales

Design in neconcordanta cu stilul unei zone din casa

1. Temperatura de culoare nepotrivita pentru un anumit spatiu

Temperatura de culoare a anumitor corpuri de iluminat corpuri de iluminat din casa ta trebuie sa fie in stransa legatura cu utilitatea sursei respective de iluminat. Asa cum bine stii, lumina unei surse poate fi calda (temperaturi de culoare cuprinse intre 2700 si 3000 K) sau rece (temperaturi de culoare de peste 6000 K). Lumina calda sau rece, temperatura de culoare are o importanta vitala in viata celor din casa.

  • Lumina calda relaxeaza, transforma locuinta respectiva intr-un mediu familiar, unde toti ce dragi se aduna dupa o zi plina pentru a se bucura impreuna de momente unice
  • Lumina rece trezeste, creste puterea de concentrare si atentia la detalii, de aceea, este potrivita in spatii precum baia sau bucataria, acolo unde ziua trebuie sa inceapa in forta.
GRESEALA DE EVITAT: alegerea unei temperaturi de culoare nepotrivite pentru o anumita incapere din spatiul casei tale. Ex: becuri LED cu lumina rece pentru veioza de pe noptiera si lumina calda pentru spot-urile din baie.

2. Dimensiuni prea mari ale corpului de iluminat ales

Nimic nu se compara cu alegerea unui corp de iluminat care se potriveste atat de bine intr-un anumit spatiu in casei, incat ai putea spune ca inceperea respectiva a fost de fapt construita in jurul sau. Lucrul acesta se intampla atunci cand dimensiunile corpului de iluminat respecta dimensiunile camerei respective, fara sa deranjeze, fara sa sufoce.

GRESEALA DE EVITAT: alegerea unui corp de iluminat mult prea mare pentru dimensiunile unei incaperi din locuinta. Ex: achizitionarea unui candelabru prea voluminos pentru un anumit living, fapt ce creeaza o adevarata senzatie de claustrare.

3. Design in neconcordanta cu stilul unei zone din casa

Tot ce iti doresti de la casa ta este sa iti ofere liniste si confort, de fiecare data cand pasesti in acest spatiu atat de intim. Or aceasta stare de bine se poate construi doar pe armonia pieselor de mobilier, pe cromatica aleasa in ton cu mobilierul, pe liniile ce alcatuiesc intregul decor. Fie ca ai ales sa amenajezi in stil scandinav, minimalist sau clasic, absolut orice obiect de decor proaspat achizitionat trebuie sa respecte intocmai liniile generale de design, pentru o armonie binemeritata intre peretii casei tale.

GRESEALA DE EVITAT: alegerea unui corp de iluminat in discordanta totala cu decorul incaperii respective, fapt ce duce la aparitia unor franturi nefaste in stilul casei si in armonia locului. Ex: cumpararea unui lampadar minimalist, pentru a lumina un decor realizat in totalitate in stil clasic.

Cumpara cu inceredere corpuri noi de iluminat pentru casa ta, insa ai intotdeauna gria sa le alegi pe cele mai potrivite pentru stilul, menirea si dimensiunile spatiului in care vrei ca acesta sa lumineze.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!