Sfaturi pentru o redecorare inteligenta a dormitorului

in Decoratiuni

Pentru dormitoare de vis, trebuie sa acordam o atentie deosebita stilului pe care ni-l dorim si pieselor de mobilier pe care le alegem. Ne dorim sa ne simtim bine atunci cand oboseala ne acapareaza si care este locul perfect pentru relaxare? Dormitorul nostru! Ne dorim sa combatem rapid oboseala si cu un minim de efort, astfel incepem mereu cu alegerea locului in care putem sa ne destindem. Dormitorul nostru!

Redecorarea dormitorului

Dormitorul este, probabil, cea mai importanta zona din orice casa, pentru ca acolo iti petreci o mare parte din timp. Este locul unde bateriile tale se reincarca de fiecare data cand sunt descarcate dupa o zi lunga si epuizanta.

Avand in vedere ca o treime din viata ne-o petrecem dormind, calitatea somnului depinde de multi factori iar unul dintre cei mai importanti este amenajarea dormitorului. Acesta trebuie sa iti ofere un sentiment de confort si placere in orice moment.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand redecorezi acest spatiu?

Stilul preferat

Atunci cand te decizi asupra stilului pe care il preferi in redecorarea dormitorului trebuie sa ai in vedere arhitectura spatiului si orientarea acestuia. Dimensiunea, lumina si pozitionarea sunt factori importanti care pot influenta alegerea stilului pe care ti-l doresti.

Dimensiunile camerei si alegerea mobilierului

Cand reamenajezi intregul dormitor este necesar sa iei in considerare dimensiunile camerei pentru ca, in cazul in care mobilierul este mai mare decat este necesar, dormitorul tau va fi inghesuit si iti va transmite o stare de sufocare. Trebuie sa ai in vedere ca spatiul este extrem de important si trebuie organizat dinainte de a face achizitiile.

Piesele reprezentative pentru dormitoare

Toate dormitoarele au ca punct central patul, urmat de dulap, noptiere si o comoda. Acestea sunt principalele piese pe care trebuie sa le alegem atunci cand redecoram. Alege decoratiuni si piese de mobilier care te reprezinta si acorda atentie dimensiunilor acestora.

Amenajarea unui dormitor spatios

Atunci cand spatiul te ajuta, amenajarea unui dormitor suficient de mare este o placere si o provocare in acelasi timp. Trebuie sa alegi cu atentie corpurile de iluminat, astfel incat intregul spatiu sa fie scaldat in lumina. Patul trebuie pozitionat in centrul dormitorului iar piesele de mobilier asezate astfel incat sa se creeze o simetrie perfecta.

Un dormitor de mici dimensiuni

Pentru redecorarea unui dormitor de mici dimensiuni este important sa alegi un decor minimalist cu mobilier cat mai deschis si accesorii care sa nu supra-aglomereze spatiul. O varianta utila pentru un dormitor mic este sa optezi pentru aplicarea unui tapet colorat pentru a da senzatia de spatiu mai amplu.

Corpuri de iluminat

Atunci cand alegem corpurile de iluminat pentru dormitor, trebuie sa avem in vedere ca lumina generata trebuie sa cada pe intreaga suprafata a camerei. Pentru sezatia de spatiu deschis si luminos pe intreaga perioada a zilei, se recomanda lustrele cu lumina alba.

Decoratiuni pentru dormitor

Personalizeaza dormitorul in functie de preferintele tale. Alege elemente de design care sa te reprezinte si care sa iti transforme spatiul intr-un loc primitor si odihnitor.

De-a lungul timpului, SomProduct a devenit mai mult decat un magazin online. A evoluat intr-un concept. Dorinta de a duce traditia mai departe si de a completat portofoliul de produse cu furnizori de renume din cele mai indepartate colturi ale lumii a dus la selectia unor produse de cea mai inalta calitate. Astazi, produsele SomProduct pot sa fie testate in showroomurile tematice "Lumea Somnului" din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca sau Baia Mare.

Sursa: Somproduct

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!