Amenajare bucatarie mica - idei eficiente

in Ghid Practic Casa

Spatiile construite deja mult prea mici ori inguste au nevoie de o amenajare gandita in detaliu, pentru a eficientiza fiecare loc disponibil. Este valabil si in cazul bucatariilor, care, nu de putine ori, mai ales in cazul bucatariilor din apartamentele de bloc, nu detin un spatiu suficient de incapator. In acest caz, punctul cheie consta in amenajare si in organizarea eficienta, pentru a nu duce lipsa de niciun obiect esential din incapere.

Idei amenajare bucatarie mica

Sursa foto

Solutii eficiente pentru amenajare

Importanta majora intr-o bucatarie se cuvine electronicelor si electrocasnicelor necesare, de baza, cum ar fi: aragazul, hota, cuptorul, frigiderul, chiuveta etc. Spatiul trebuie organizat astfel incat fiecare dintre acestea sa aiba un loc sigur, poate chiar usor mascat intr-un mobilier eficient, bun si pentru depozitarea altor obiecte utile. Asadar, de ce sa tii cont cand ai de-a face cu amenajarea unei bucatarii de dimensiuni mici.

Nu aglomera cu mult mobilier. Chiar daca este elegant si frumos in ochii privitorului, mobilierul prea voluminos nu va face altceva decat sa incarce spatiul, lasandu-l mult prea aglomerat. Incearca sa gasesti un mobilier adaptat perfect spatiului, poate chiar unul facut pe comanda, in functie de locurile disponibile din bucatarie. Din punct de vedere al culorilor si aici este un criteriu important de urmarit, pentru ca, o culoare mult prea inchisa va intuneca spatiul si il va face mai ingust din punct de vedere vizual. Opteaza pentru culori deschise, nuante care pot fi usor de asortat si cu restul obiectelor dintr-o bucatarie.

Placile ceramice. Gresia si faianta sunt finisajele esentiale dintr-o bucatarie, insa niciun model nu poate fi ales la intamplare. Cand alegi un model de gresie pentru bucatarie, acesta trebuie sa se potriveasca atat din punct de vedere al culorii, cat si a dimensiunii placilor. Daca iti doresti sa iti imbraci bucatarie de sus pana jos in placi ceramice, atunci alege o culoare deschisa, chiar si alb, pentru ca iti va lasa impresia unei incaperi luminoase. De asemenea, nu uita de rezistenta acestora in fata intemperiilor, a greutatii mobilierului, dar si al curatarii. Cu siguranta nu iti doresti un model de gresie care sa iti consume prea mult timp in momentul in care o cureti.

Loc de luat masa. Chiar daca este un spatiu mic, locul special de luat masa nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Incearca sa adaptezi modelul de masa, astfel incat sa stai cat mai comod, eliberand spatiul din jur. Poti opta pentru un model de masa rabatabila, pe care sa o montezi pe un perete, la fel si scaune rabatabile. Ori poti amenaja o zona de bar, acolo unde blatul sa tina loc de masa, impreuna cu cateva scaune de bar.

Nu uita de accesorii. Accesoriile pentru bucatarie sunt gandite cel mai eficient, pentru a economisi cat mai mult din spatiu. Astfel ca, vei gasi disponibile suporturi de depozitat vesela, suporturi pe care sa le montezi pe usile dulapurilor sau bancuta, care sa aiba inclusa si o lada pentru depozitarea obiectelor mai mari.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!