Constructia casei - 5 sfaturi utile si greseli pe care trebuie sa le eviti

in Constructii

Pentru foarte multe persoane, constructia unei case reprezinta un pas catre vis care se poate transforma in realitate. Ea reprezinta un pas important chiar si pentru cunoscatori, dar cu atat mai mult pentru persoanele care nu au cunostinte despre ceea ce presupune un proiect de o asemenea anvergura.

Constructia casei - sfaturi si greseli

Sursa foto

Aceasta decizie implica mai multi factori, chiar si o serie de situatii limita, ca atare e bine sa fii pregatit din mai multe puncte de vedere: atat financiar cat si in ceea ce priveste relatiile cu persoanele pe care le vei angaja.

Pentru a ajunge la termen cu casa mult dorita, iata cateva sfaturi utile pe care te invitam sa le parcurgi cu atentie si eventual, sa le si pui in aplicare dupa cum urmeaza:

Contracteaza un constructor cu experienta

Atunci cand te-ai hotarat sa dai startul unui astfel de proiect este mai mult decat indicat sa faci cercetari amanuntite si sa contractezi un constructor cu experienta dovedida in domeniu. Chiar daca din punct de vedere financiar, calculele pe care ti le faci vor suferi modificari, la final vei avea satisfactia si responsabilitatea lucrurului bine facut.

Angajand o echipa cu experienta vei avea parte de informatii verificate, studii amanuntite si raspunsuri sigure. De exemplu, un constructor profesionist in poate oferi indicatii atunci cand vei alege din numeroasele modele de case sau atunci cand nu esti convins de anumite chestiuni.

Planul bine facut, startul catre demararea oricarui proiect

Ca in orice proiect, nimeni nu trebuie sa porneasca la drum fara a avea un plan pe care sa se bazeze si pe care sa il umareasca indeaproape. Acesta trebuie sa fie personalizat si sa urmareasca toate cerintele specificate din faza incipienta si o serie de alte particularitati.

Fara acesta, estimarile de cost si timp nu sunt eficiente si pot crea confuzii si probleme majore. Cere un plan detaliat si urmareste toate termenele stipulate in contract.

Orienteaza-te catre o zona buna, cu teren potrivit constructiei pe care o planifici

Pe langa zona buna, terenul pe care va fi ridicata constructia trebuie sa beneficieze de un studiu de fezabilitate, un aspect extrem de important care nu poate fi trecut cu vederea. In plus, acesta trebuie sa fie racoordat la utilitati (apa, gaze, energie electrica, canalizare), iar fiecare bucatica din acesta sa fie exploatata la valoare maxima.

Mai mult decat atat, alegerea terenului trebuie sa tina cont de felul in care ar trebui sa arate casa si cum trebuie plasate dependintele.

Atentie, bugetul poate suferi modificari!

Chiar daca planul are stabilite toate costurile si cheltuileile din timp, experienta constructiilor de case si nu numai dovedeste ca situatii neprevazute pot aparea la tot pasul. Nu ar strica sa ai o suma pusa ca rerzerva pentru a preintampina efectuarea lucrarilor sau alte probleme.

De asemenea, efectueaza platile la rezultat si nu la timpul de executie!

Alege intotdeauna materiale si finisaje de calitate

Este adevarat ca nu intotdeauna mai scump inseamna si mai bun. Dar, de foarte multe ori materialele de calitate sunt si cele cu un pret mai ridicat.

Chiar daca pe moment asta pare un sacrificiu, costurile se vor amortiza in timp.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!