Un motor multifunctional destinat gradinarilor a fost lansat pe piata de producatorul german STIHL

in Ghid Practic Gradina

Noul utilaj de la STIHL lansat in aceasta primavara in Romania este destinat gradinarilor si are la baza un motor multifunctional de 1,2 CP si 27,2 cmc. Practic, marele avantaj este ca pe un singur motor se pot monta sapte unelte diferite destinate intretinerii gazonului, prelucrarii solului si curatarii suprafetelor.

Utilaj multifunctional Stihl MM56

Motorul MM 56 de la STIHL poate fi folosit la lucrari de faramitare a pamantului grosier, prin adaptarea unei grape, cu o latime de lucru de 22 cm, iar pentru afanarea solurilor grele poate fi utilizata freza BF-MM. Marginile gazonului vor fi indreptate cu utilajul FC-MM, montat pe motorul multifunctional, iar pentru imbunatatirea cresterii radacinilor de iarba se va cupla aerisitorul pentru gazon RL-MM.

Muschiul si straturile incalcite de la suprafata gazonului pot fi "rezolvate" cu usurinta cu un dispozitiv special, avand o latime de lucru de 50 cm. Iar daca utilizatorii doresc sa foloseasca motorul functional la curatarea aleilor, acestuia i se poate monta o perie maturatoare sau un valt maturator, pentru degajarea de murdarie, nisip, pietricele sau frunze.

Utilaj multifunctional Stihl MM56

Daca parcela care trebuie ingrijita nu se afla chiar langa casa, sistemul multifunctional poate fi deplasat cu usurinta in portbagajul masinii, prin rabatarea cadrului. Aceasta functionalitate ajuta, evident, si la economisirea spatiului de depozitare a utilajului.

STIHL are deja o traditie tehnica in dezvoltarea motoarelor multifunctionale. Astfel, producatorul german a lansat in urma cu cativa ani sistemele combinate KM 56 si KM 94 pe care se pot monta alte motounelte destinate ingrijirii spatiilor verzi, cum ar fi o motocoasa, o suflanta, un utilaj pentru taiat gardul viu, o freza pentru aerarea solurilor, dar si 2 emondoare pentru copaci.

Toate aceste echipamente se pot gasi pe rafturile celor 360 de magazine ale distribuitorilor autorizati STIHL din toata tara.

Utilaj multifunctional Stihl MM56

Despre compania STIHL

Cele mai recente date aratau o crestere a business-ului mondial STIHL de aproape 12%, atingand 2,7 miliarde de euro, la sfarsitul lunii august a anului trecut. Compania germana intentioneaza sa investeasca 1 miliard de euro in dezvoltare pana in 2019. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. Compania mama a fost infiintata in 1926 de Andreas Stihl.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!