Cum sa ai intimitate in propria gradina. Cateva sfaturi

in Ghid Practic Gradina

Sunt multe avantajele pe care ti le poate oferi o curte spatioasa, daca stii cum sa o eficientizezi la maximum. Ai posibilitatea sa te relaxezi alaturi de familie, te poti distra la un gratar, poti sa citesti linistit o carte in scaun, alaturi de un pahar de vin bun, insa, in ultimii ani, avand in vedere ca firmele de constructii prefera sa investeasca in spatii din ce in ce mai mici pentru a-?i maximiza profitul, e din ce in ce mai greu sa ai parte de intimitate in orase mari, aglomerate.

Sfaturi pentru intimitate in gradina

Sursa foto

Daca nu vrei ca vecinii sa te observe de fiecare data cand iesi in curte, va trebui sa te asiguri ca ai intimitate. Poti, de exemplu, sa construiesti un "zid" de panouri de lemn, ca sa te protejezi de ochii curiosi ai oamenilor.

Un gard inalt poate fi raspunsul

Nu spune nimeni ca trebuie sa te izolezi de restul lumii, dar daca vei construi un zid sau un gard inalt din panouri de lemn care sa blocheze de tot vederea in curtea ta sau macar partial, vei avea parte de intimitatea mult dorita. Poti asorta la panourile de lemn semi-transparente, care iti permit sa observi totusi imprejurimile casei, si niste scaune pentru gradina de la scauneonline.ro. Terasa ta va fi astfel pregatita de primit invitati. Daca nu vrei neaparat sa te feresti de ochii vecinilor, poti alege si un zid viu. Este o modalitate frumoasa de a separa un spatiu in aer liber, dar trebuie sa stii ca un zid viu este destul de costisitor si ca investitie initiala, si ca modalitate de intretinere.

Alege perde pentru un look elegant

Daca ai curtea suficient de spatioasa pentru a-ti construi o terasa cu masa la care sa inconjuri scaune pentru posibilii invitati, o poti imprejura cu perdele, pentru un look elegant si pentru ca sa iti pastrezi intimitatea, daca vrei sa stai linistit la masa alaturi de prieteni. Iar in serile calduroase de vara, perdelele se pot dovedi foarte potrivite.

Planteaza pomi

Daca nu vrei ca vecinii sa vada exact ce mananci in fiecare dimineata la micul dejun, poti sa incepi sa plantezi pomi si plante astfel incat sa iti inconjuri singur curtea cu un gard viu. Poti folosi plante cataratoare, care pot transforma un gard simplu intr-o adevarata opera de arta, ca sa nu mai spunem de racoarea pe care ti-o aduc in serile acelea calduroase de vara. In plus, sunt aspectuoase. Asadar, poti folosi copaci inalti de-a lungul gardului ca sa creezi o bariera intre curtea ta si a vecinilor. Si tufisurile decorative pot forma un adevarat zid de protectie contra curiosilor.

Ghivece

Daca ai ales un gard cu inaltime mai mica sau daca e semi-transparent, il poti suplimenta cu plante in ghivece. Arata bine, le poti plasa oriunde vrei astfel incat sa iti lasi si tie spatiu sa observi natura de prin jur sau casele vecinilor si aduc un plus de prospetime curtii, prin culorile variate pe care le poti alege.

Vita de vie

Vita de vie este o alternativa destul de ietina pentru a obtine rezultatul dorit. Ea poate fi folosita permanent sau temporar. Trebuie sa fii atent insa pentru ca vita de vie creste si ea in moduri destul de variate, iar unele specii se incolacesc in jurul oricarei structuri intalnite.

Indiferent daca alegi garduri vii, copaci, tufisuri sau vita de vie pentru a avea parte de intimitatea dorita in gradina, trebuie sa ai foarte mare grija atunci cand le plantezi. Totodata, este recomandat sa stii exact cam cum va arata gradina ta in fiecare anotimp, inainte sa te apuci sa o aranjezi.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!