Cum sa-ti aranjezi mobila intr-un living ingust

in Decoratiuni

Livingul este, pentru multi oameni, cea mai importanta incapere dintr-o casa. Pentru respectivii oameni, livingul trebuie aranjat perfect, astfel incat sa dea tonul amenajarii intregii locuinte. Din pacate, nu toate sufrageriile dispun de un spatiu generos, asa ca sunt mai dificil de amenajat. Daca si tu ti-ai cumparat recent un apartament, iar livingul este mai ingust decat iti doreai, exista solutii ca sa-l amenajezi frumos. Descopera, in continuare, ce poti face.

Amenajare living ingust

Sursa foto

Utilizeaza la maximum colturile incaperii

Indiferent de dimensiunile sufrageriei tale, foloseste-te de colturile camerei si amplaseaza mobila de living pe doua dintre laturile incaperii. Asaza canapeaua pe lungimea peretului situat fata in fata cu usa sufrageriei. Imediat langa canapea, pe peretele mai ingust, pozitioneaza un fotoliu confortabil, care sa se potriveasca perfect atat cu toate celelalte obiecte de mobilier din incapere, precum si cu arhitectura camerei. In fata canapelei si a fotoliului ar merita sa pui o masuta de cafea rotunda si joasa, care la nevoie sa poata fi utilizata de oricine doreste sa ia un loc si nu are unde sa se aseze.

O alta varianta ar fi ca, in fata canapelei si a fotoliului sa asezi o masuta de cafea din sticla. "Leaga" toate elementele importante de mobilier din incapere cu un covor dreptunghiular. Spre deosebire de covoarele rotunde, cele dreptunghiulare sau patrate au marele avantaj ca se potrivesc perfect in orice spatiu.

Peretele din fata celui pe care se afla pozitionata canapeaua ar fi bine sa ramana liber, ca sa creezi o senzatie de spatiu in living.

Foloseste doar centrul

Nu amplasa niciunul dintre obiectele mari de mobilier din sufragerie pe peretii incaperii, ci pozitioneaza totul in centrul camerei. De asemenea, nu le aseza drept, ci inclinate. Pentru o astfel de varianta de amenajare, o canapea in forma literei L ar fi foarte utila. In cazul in care canapeaua are doar o singura culoare, inchisa, alege sa pui in fata ei un covor inflorat. Un asemenea articol are rolul de a aduce energie in tot livingul.

Daca alegi sa-ti amenajezi livingul in acest mod, nu mai este necesar si un fotoliu, deoarece o canapea in forma literei L este suficienta ca sa "umple" spatiul. In eventualitatea in care ajungi la concluzia ca sufrageria este "prea goala", cumpara niste piese mai mici de mobilier si asaza-le pe fiecare dintre cei patru pereti ai camerei, ca sa nu aglomerezi incaperea.

Apeleaza la un profesionist

In situatia in care nu te descurgi deloc cu amenajarea livingului, cel mai bine ar fi sa apelezi la un designer de interior, chiar daca o sa fie nevoie sa scoti niste bani din buzunar.

Ca sa gasesti omul potrivit nevoilor tale apeleaza la reteaua ta de cunostinte, pentru recomandari. Dupa ce iei legatura cu designerul de interior, transmite-i exact ceea ce iti doresti de la livingul visurilor tale si roaga-l sa-ti realizeze o macheta, astfel incat dorintele tale sa poate fi, ulterior, puse in practica.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!