Tie ce tip de semineu ti se potriveste?

in Ghid Practic Casa

Observam tot mai mult pe internet, si intr-un numar tot mai larg de influente stilistice, ca semineul prevaleaza nu doar ca sursa termica, desi abilitatea acestuia de a incalzi un spatiu eficient nu poate fi contestata, dar si ca un obiect de nelipsit. Fie ca acesta e atractia centrala, fie ca e folosit drept accent secundar in design, puterea semineului de a intregi o locuinta nu poate fi inlocuita cu ideea de caldura privita ca simpla valoare termica. Un semineu pur si simplu e mai mult de atat. Putem spune ca intr-o locuinta, un semineu are propria lui personalitate.

Focare seminee

De ce exista mai multe tipuri de seminee si care sunt diferentele dintre ele? Echipa Seminee Sibiu, parte a grupului PEFOC.ro, iti raspude: pentru ca nevoile sunt variate si tipurile de semineu variaza. Semineele se clasifica dupa criterii de functionalitate, randament si bugetul disponibil.

Atunci cand spunem seminee clasice ne referim la semineele pe lemne si pe gaz, iar cand spunem seminee moderne, ne referim la seminee electrice si bioseminee.

Semineul pe lemne este de dimensiune medie si mare, acesta putand ajunge pana la peste 2 metri latime. Poate incalzi doar camera in care este amplasat, sau cu ajutorul grilelor de aerisire, caldura poate ajunge si in alte incaperi. Acesta functioneaza pe lemne sau carbune, iar designul este ales de client in functie de preferinta sau stilul camerei.

Semineul pe gaz face parte din categoria semineelor clasice. Un semineu pe gaz functioneza precum o centrala, dar are arhitectura si designul unui semineu. Ele incalzesc doar camera in care sunt amplasate.

Biosemineul face parte din categoria semineelor moderne. Acesta poate fi amplasat in orice loc: gradina, hol, biblioteca sau camera de zi. Functioneaza pe baza de bioetanol, nu emana fum sau miros si nu necesita cos de fum. Genereaza caldura, dar nu ca si sursa primara de incalzire. Se opteaza de regula pentru el datorita jocului flacarilor si faptului ca este mobil, putand fi amplasat in orice loc sau incastrat in perete.

Semineul electric este semineul ales pentru design si ambianta creata. De asemenea, aduce si un plus de caldura. Tehnologia 3D LED are rolul de a mentine un consum relativ scazut de energie electrica, oferindu-va o ambianta placuta in timp ce economisiti banii.

Combinatia a 125 de culori va ofera culoarea si efectul flacarilor in casa si incaperea dumneavoastra.

Inainte de a-ti construi un semineu pe lemne este necesar sa ai cateva informatii esentiale pentru a face cea mai buna alegere. Cu totii ne dorim ca investitiile pe care le facem sa fie de durata si sa ne multumeasca pe deplin.

In primul rand, trebuie mentionat ca desi sunt o sumedenie de focare seminee pe piata, nu toate sunt create la fel. Un focar semineu se alege in functie de suprafata care trebuie incalzita. Daca ai o casa cu un volum de 650 de metri cubi, un focar de 10 KW sau o soba nu va fi suficienta pentru a acoperi tot necesarul termic. In acest caz specialistii recomanda unul din acele seminee de putere mare, capabile sa incalzeasca toata casa.

Trebuie doar sa te hotarasti de ce ai nevoie. Echipa de profesionisti de la Seminee Sibiu este aici sa te ajute sa faci cea mai inteleapta decizie. Pe langa consultanta gratuita in alegerea celei mai bune optiuni pentru tine, acestia comercializeaza si o gama larga de seminee, focare, seminee centrala, sobe de seminee, cosuri de fum si alte materiale seminee necesare, precum si servicii de montaj sobe pe lemne si intretinere. In plus, transportul este gratuit!

Sursa: semineesibiu.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!