Scaune pliante - avantaje si dezavantaje

in Ghid Practic Casa

Scaunele pliante au aparut pe piata pentru a rezolva o problema destul de importanta: lipsa spatiului. Probabil ti s-a intamplat sa ai musafiri si sa nu ai suficiente scaune prin casa pentru ei tocmai din cauza faptului ca nu ai spatiu. Abia iti ajunge spatiul din bucatarie pentru o masa si 2 scaune pentru voi, unde sa mai tii inca 4 scaune pentru prietenii care vor sa vina in vizita? Desigur, scaunele pliante reprezinta varianta ideala pentru acele bucatarii in care abia ai loc sa te misti pentru ca le poti scoate doar atunci cand vreti sa luati masa impreuna.

Scaune pliante

Foto: pixabay.com

Daca te gandesti serios sa iti achizitionezi niste scaune pliante , atunci informatiile de mai jos iti vor fi de mare ajutor. Sa incepem deci cu avantajele scaunelor pliante!

Un prim avantaj l-am exemplificat mai devreme. Scaunele pliante nu ocupa mult loc, deci sunt potrivite pentru cazurile in care locuiesti intr-un apartament prea mic, dar ai nevoie de scaune pentru ca iti vin mai mereu in vizita rude sau prieteni. Ele pot fi depozitate foarte usor dupa un dulap sau intr-un colt al bucatariei fara sa incomodeze pe nimeni. Un alt avantaj al scaunelor pliante este pretul lor. Cu siguranta vei plati mult mai putin pentru doua scaune pliante din lemn decat pentru doua scaune de bucatarie obisnuite.

In plus, scaunele pliante din lemn ofera stabilitatea necesara, asa ca nu va trebui sa iti faci griji ca vor ceda sub o greutate mai mare.

Daca vorbim de design, e drept ca in anumite cazuri, scaunele pliante nu sunt chiar atat de atragatoare, dar acest lucru se datoreaza faptului ca nu ai cautat unde trebuie! Vei putea gasi niste scaune pliante cu un design atractiv si la un pret si mai atractiv. Pe langa faptul ca sunt extrem de practice, aceste scaune pliante vin intr-o gama variata de culori, modele si chiar materiale, pentru a le putea integra in designul interior al locuintei tale.

Nu in ultimul rand, un avantaj important este faptul ca le poti folosi atat la interior, cat si la exterior. Spre exemplu, daca ai o curte si iti place sa iti petreci weekend-urile in curte alaturi de prieteni, sa va bucurati de soare, poti scoate imediat scaunele pliante din interior si sa stati astfel cat mai confortabil.

Care sunt dezavantajele scaunelor pliante?

Desigur, scaunele pliante au si cateva dezavantaje pe care trebuie sa le iei in seama. Unul dintre cele mai mari acestea este gradul redus de confort uneori. Nu putem compara confortul pe care il asigura un scaun clasic de bucatarie cu gradul de confort pe care il asigura aceste scaune pliante. Gandeste-te la faptul ca ele au fost concepute pentru a rezolva o problema urgenta, cum ar fi sosirea pe nepregatite a unor musafiri, si nu pentru folosirea zilnica. Insa, asta nu inseamna ca nu poti gasi niste scaune pliante tapitate care sa asigure musafirilor tai confortul dorit. Ar fi bine sa alegi scaune pliante realizate din crom (pentru o rezistenta mai mare) si care sa aiba sezutul si spatarul umplute cu burete dens, acoperit cu un strat de piele ecologica. In acest caz, putem vorbi deci de un confort ridicat.

Un alt dezavantaj este aspectul nu tocmai atragator. In cazul scaunelor clasice, ai sute de variante de modele, care mai de care mai atragatoare, lucru ce nu se intampla de obicei in cazul scaunelor pliante. Majoritatea scaunelor pliante au un design asemanator, insa culoarea lor este cea care poate atrage privirile. Asa ca, daca nu gasesti un scaun pliant cu un design modern, atractiv, asigura-te ca macar culoarea acestuia este una de efect.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!