Semineul de la PEFOC.ro te scapa de grija frigului!

in Ghid Practic Casa

Semineul este o constructie destinata incalzirii livingului, bucatariei, ba chiar mai mult a intregii locuinte. Acesta poate avea insa si un rol strict decorativ. Multi proprietari de locuinte il aleg pentru atmosfera primitoare pe care o creeaza. Stim ca in epoca medievala, stramosul semineului, ca sa il numim asa, era folosit in scop strict functional, la prepararea mancarii si incalzirea apei, nicidecum la a decora o locuinta. Semineul este folosit acum ca un element decorativ, care incalzeste si care a devenit sinomin cu eleganta, confortul si, de ce nu, cu luxul.

Seminee pefoc.ro

Semineul construit dupa tehnici corecte preia aerul rece din incapere pe care il incalzeste in hota, dupa care il elibereaza. Daca se doreste ca semineul sa elibereze caldura si dupa intreruperea focului, focarul se imbraca in caramida refractara si acesta caramida in piatra natural.

Primul aspect la care trebuie sa va ganditi atunci cand alegeti sa construiti un semineu pentru locuinta dumneavoastra este tipul de focar pe care il vreti - semineu cu focar inchis sau semineu cu focar deschis. Apoi, trebuie sa decideti ce volum sa aiba acesta, in functie de camera care va fi incalzita de semineu. Vatra semineului trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru incaperea in care urmeaza sa fie amplasat. Nu in ultimul rand va trebui ales si un design potrivit pentru semineul dumneavoastra.

Cum se alege un semineu in functie de scopul sau

In functie de scopul sau, un semineu poate fi:

  • Semineu decorativ
  • Semineu functional - cu o dimensiune raportata la volumul camerei.
  • Semineu legat la centrala termica - cu o putere calorica ridicata, acest tip de semineu poate fi folosit pentru incalzirea caloriferelor.

Rustic, modern si clasic sunt stilurile din care poti alege. Trebuie tinut cont de intregul design al casei, pentru ca semineul sa nu faca o nota discordanta cu restul incaperii.

Si chiar daca iarna este cel mai rece anotimp, acest aspect nu trebuie sa fie resimtit si in locuinta dumneavoastra. Prin decorarea corespunzatoare a locuintei si bineinteles a semineului, veti fi mereu intampinati de un aer calduros, romantic si primitor. Pe timp de iarna semineul devine punctul de atractie al locuintei si daca acesta este decorat corespunzator, efectul va fi unul inedit. Iar daca va fi ingrijit corespunzator, randamentul lui va fi maxim, iar caldura nu va mai fi o problema pentru locuinta dumneavoastra.

Alegerea de a construi un semineu in casa ta implica si o doza mare de responsabilitate, din moment ce orice eroare de constructie poate avea urmari mai grave. Tocmai de aceea, sfatul nostru este sa apelezi la ajutorul specialistilor PEFOC.ro

Nu mai amana momentul achizitionarii unui semineu. Magazinul online cu cel mai mare stoc de seminee din tara, PEFOC.ro se afla la un click distanta si de 17 ani prezenti in piata semineelor! Dispun de o gama larga de produse, de la seminee pe lemne, termosemineu, usi de semineu, sobe pe lemne, seminee pe bioetanol pana la cele electrice. Tot la PEFOC gasesti si horn de calitate superioara! Toate acestea sunt la preturi mici, accesibile si ieftine pentru bugetul dumneavoastra! Nu mai sta pe loc, in aceasta iarna pune PEFOC.ro!

Sursa: Pefoc.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!