3 trucuri pentru a-ti face sufrageria mai primitoare

in Decoratiuni

Cred ca ai intrat cel putin o data in viata intr-o casa cu o sufragerie rece si neprimitoare. Probabil ca avea intreaga mobila lipita de perete, piesele nu se potriveau intre ele, iar tapiteria canapelei era usor invechita. In orice caz, camera nu te invita la conversatie, in ciuda paharelor de vin servite de gazda.

Amenajarea sufrageriei

Motivul pentru care o sufragerie te poate face sa te simti stingher este felul in care este mobilata si iluminata. Bineinteles, eliminam scenariul in care nu iti place de omul al carui prag ai fost nevoit sa il treci si ne concentram doar pe aspectul sufrageriei si cum iti afecteaza acesta starea.

Citind in continuare acest articol vei afla cum sa scapi de teama de a invita oameni pe la tine, de rusinea pe care o simti fata de oaspeti cand ii inviti in sufragerie, dar si de disconfortul pe care il traiesti in propria ta casa.

1. Identifica punctul central al camerei

Primul truc se refera la un principiu bine cunoscut de designerii de interior. Orice camera are un punct central care iti atrage atentia atunci cand pasesti in interiorul ei. Indiferent pe ce usa intri, vei fi instantaneu atras de acel punct. De aceea, e important sa testezi unde iti fuge privirea cand intri in sufragerie si sa te gandesti la ce obiect ai putea sa plasezi in acea zona.

Sigur ca nu poti pune canapele in mijlocul camerei, dar ce poti face este sa te gandesti fie la niste covoare de dimensiuni medii pe care sa le plasezi acolo, fie la niste masute de cafea. Asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi mai intai covorul sau masuta, pentru ca e mai intelept sa pui primele pe lista de cumparaturi obiectele mai mari precum canapeaua sau fotoliile. Ce iti sugerez, insa, este sa ai imaginea finala in minte ca sa te asiguri ca sufrageria ta va arata asa cum iti doresti: de vis.

2. Cumpara piese care se pot muta usor

Pe langa felul in care e aranjata mobila in camera, o alta cauza care poate face o sufragerie neprimitoare este imobilitatea acesteia. Imobilitatea se refera la neputinta de a muta piesele de mobilier din cauza greutatii acestora. E important sa jonglezi cu locul mobilei in camera, pentru ca, in timp, te vei plictisi sa vezi acelasi peisaj zi de zi.

Imobilitatea camerei este neplacuta si pentru oaspeti, pentru ca nu le ofera libertatea de a se misca si a purta conversatii cu toti ceilalti oameni din camera.

Cateva piese care te pot ajuta sa creezi un spatiu ce incurajeaza conversatia sunt taburetele, scaunele, masutele sau pernele. In functie de cum arata si restul camerei, poti opta pentru oricare dintre ele. De exemplu, poti folosi unul sau doua taburete daca ai o singura canapea in camera si niciun fotoliu. Pe de alta parte, daca ai un covor mare si calduros pe podea, poti aseza perne in jurul unei masute joase pe care sa servesti ceai sau gustari in timpul unui joc de carti sau al unei discutii.

Masuta cafea sufragerie

3. Ilumineaza corespunzator

Cand alegi corpurile de iluminat, e necesar sa ai in vedere rolurile pe care acestea le vor juca in camera ta. Dupa cum probabil intuiesti, nu e suficient sa iluminezi camera doar din tavan, ci vei avea nevoie de mai multe surse de lumina artificiala.

Primul rol pe care un astfel obiect de iluminat il poate juca se bazeaza pe aspectul functional care suplineste nevoile tale de zi cu zi. De exemplu, daca ai un birou in sufragerie, vei avea nevoie de o lampa de birou. O alta activitate pe care o poti face in sufragerie este cititul si vei avea nevoie de o lampa cu picior lung si cu cel putin un brat flexibil care sa iti lumineze paginile.

Un alt aspect al obiectelor de iluminat este cel estetic. Prin intermediul lor, poti pune in evidenta spatiile frumoase din camera ta, cum ar fi un tablou sau o sculptura. Un alt tip de lumina care pune in valoare o camera este cea de ambient si provine de la corpurile de iluminat din tavan. Aceste corpuri pot fi in sine niste obiecte de arta. Poti alege ceva bine lucrat care foloseste eficient energia electrica.

Dupa cum vezi, este mai important sa cunosti niste principii, mai degraba, decat sa cauti canapeaua perfecta fara a sti cum o vei aseza si accesoriza. Nu uita sa identifici punctul central al camerei si sa incepi mobilarea de acolo. Apoi, alege piese de mobilier care se pot muta usor sau care se pot folosi ocazional. Nu in ultimul rand, iluminatul camerei este foarte important si ar trebui sa tii minte ca ai nevoie de minim doua surse de lumina artificiala in sufrageria ta.

In final, sper ca aceste sfaturi sa te ajute sa elimini din necunoscutele mobilarii unei sufragerii si sa te poti bucura mai mult de cea mai importanta camera din casa ta. Mult succes!

Sursa: acaju.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!