Casa moderna construita de o familie cu doi copii pe malul apei, in padure - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Arhitectura

O familie cu doi copii a decis sa schimbe zgomotele traficului urban cu cantecul broastelor si al pasarilor asa ca si-au construit o casa, la inceput pentru vacante si sfarsituri de saptamana iar mai tarziu ca si locuinta permanenta, intr-un decor natural incantator.

Fatada casa moderna

Amplasata la confluenta a doua parauri, casa are o forma mai putin obisnuita fiind compusa din 4 corpuri de cladire aranjate in jurul unei curti interioare.

Proiect casa moderna

S-a optat pentru aceasta solutie pentru a putea incadra constructia cat mai bine in conditiile impuse de teren, evitand lucrari majore de excavare sau defrisari care ar fi periclitat ecosistemele din jur.

Grija pentru protejarea naturii a fost insa pe deplin rasplatita. Din orice colt al oricareia dintre cele 4 cladiri peisajele sunt uimitoare si pe deplin valorificate datorita peretilor din sticla.

Casa moderna in padure Casa moderna intre copaci

Prima cladire cu care se intra in contact are un rol mai mult utilitar, incluzand zona de parcare, spalatoria si spatiile de depozitare.

Initrare casa moderna

Urmeaza cladirea dedicata zonei de noapte ce contine un dormitor cu pat matrimonial si doua dormitoare identice, construite "in oglinda", pentru cele doua fiice gemene ale proprietarilor.

Dormitor matrimonial modern

Dormitorul matrimonial cu iesire spre malul apei

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb Baie matrimoniala moderna Dormitor etajat

Unul dintre dormitoarele copiilor, cu o mica zona etajata

Pat etajat SANDRA Nuc, lemn masiv

Pat etajat pentru copii, lemn

Click pentru detalii si pret!

Ajungem apoi, printr-o pasarela din sticla ce poate fi complet deschisa cand se doreste, la cladirea principala, destinata zonei de zi, o structura moderna din otel si sticla delimitata la capete de cele doua parauri. Aici avem bucataria, locul de luat masa, livingul, dar si o terasa acoperita din care nu lipseste semineul sau cuptorul pentru pizza.

Spatiile interioare si cele exterioare se contopesc gratie unui sistem ce permite culisarea panourilor imense din sticla ce alcatuiesc peretii.

Living pereti sticla

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Amenajare living modern Dining modern Bucatarie moderna Terasa casa moderna Terasa acoperita cu semineu si cuptor

Al patrulea corp de cladire este folosit ca si casa de oaspeti. Include un dormitor matrimonial, un dormitor pentru copii, un confortabil colt de lectura si o superba terasa inchisa, cu un semineu pe colt decorat cu piatra naturala.

Casa arhitectura moderna Terasa inchisa pereti sticla Colt lectura Dormitor modern

Amenajarile exterioare nu sunt cu nimic mai prejos. De la plimbare, meditatie sau pescuit si pana la activitati mai dinamice precum canotajul, oricine isi poate gasi aici propriul stil de relaxare.

Gradina casa moderna Iaz gradina modern Amenajare exterioara moderna

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv Amenajare gradina moderna Casa moderna pe malul apei

Foto: Bill Timmerman

Mai mult, pe proprietate exista si o gradina de legume, o mica livada dar si o zona alocata celor 30 de gaini ce cresc libere oferind oua proaspete la micul dejun.

Incantati de casa lor si de stilul de viata linistit pe care l-au gasit aici, proprietarii intentioneaza sa o transforme din casa de vacanta in locuinta permanenta si sa se mute aici definitiv de indata ce copii vor mai creste si vor pleca la facultate.

Arhitect: Lake Flato Architects

Constructor: Duecker Construction

Designer: Poet Interiors

Peisagist: Ten Eyck Landscape Architects

Foto: Casey Dunn

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!