Cum alegi masina de tuns iarba potrivita pentru curtea ta?

in Ghid Practic Gradina

Vara, gazonul reprezinta locul de joaca al celor mici, oaza ta de relaxare si sursa de complimente pentru musafiri, daca este bogat si sanatos. Una dintre cele mai importante operatiuni ce vizeaza gazonul este tunderea lui. Astfel, ii creste numarul lastarilor si i se prelungeste durata de viata. O intrebare comuna referitoare la acest aspect ar fi: care este cea mai buna masina de tuns iarba? Ei bine, raspunsul difera in functie de necesitatile fiecarui tip de gazon si preferintele utilizatorului.

Cum alegi masina de tuns iarba Modul de actionare

Masinile de tuns iarba pot functiona electric, cu acumulatori sau pe benzina. Cele electrice sunt simplu de manevrat, multumita dimensiunilor si implicit a greutatii reduse. Marele lor dezavantaj este cablul, ce poate necesita un prelungitor pe suprafete mai mari si nu permite aceasi libertate in utilizare precum o masina de tuns iarba fara fir.

Cele cu acumulatori se manevreaza usor, sunt silentioase si nu emana noxe in aer, poluandu-l. Dezavatajul acestora este ca pot fi utilizate o durata de timp, dupa care necesita incarcare. Masinile de tuns iarba actionate pe benzina lucreaza optim suprafetele mari de teren, fiind robuste si rezistente. Iar pentru ca mediul inconjurator este important, exista o serie de modele inovative, special concepute pentru a emite un grad scazut de noxe nocive in aer.

Dimensiunea suprafetei de teren

O masina de tuns gazonul se alege in functie de dimensiunea suprafetei de gazon. Pentru o curte foarte mare, lipsita de obstacole se preteaza utilizarea masinilor actionate pe benzina. O suprafata mica de teren poate fi lucrata optim de o masina actionata electric. Desigur, latimea de taiere a acestor masini variaza in functie de model. O masina cu o latime mare de taiere va lucra rapid o suprafata mai mare de gazon.

Functiile masinii de tuns iarba

Un alt criteriu in functie de care alegem o masina de tuns iarba vizeaza functiile acesteia. Iarba tunsa poate fi colectata in cos, capacitatea acestuia variind de la un model la altul. De asemenea, exista masini ce dispun de functie de mulching. Acestea tund iarba, o maruntesc si o inapoiaza ulterior solului, devenind un excelent ingrasamant natural pentru sol. Mai mult decat atat, dispare grija depozitarii ierbii proaspat taiate.

Cum alegi masina de tuns iarba Manevrabilitatea

Un astfel de utilaj are rolul de a realiza munca grea pentru noi si nu invers. Exista modele cu manere ergonomice si rabatabile, ce se pot regla in functie de postura utilizatorului. Astfel, se faciliteaza o utilizare indelungata, lipsita de disconfort pentru operator. De asemenea, o masina cu roti mare va putea i impinsa cu mai mare usurinta peste posbile denivelari decat una cu roti mici.

Echipare si dotari

Relevante in acest sens sunt elemente precum capacitatea sacului colector, inaltimea de taiere, viteza de executie, tipul de cutit, tehnologiile de care dispun etc. Exista masini de tuns iarba cu un sac special conceput pentru a fi protejat impotriva unor elemente ce il pot deteriora in timp, precum umezeala, erbicide sau alte chimicale. De asemenea, pornirea este importanta. Nu vrem sa pierdem timp pretios incercand sa dam startul operatiunii de tundere a gazonului.

Pretul

Intrucat aceste utilaje reprezinta o investitie serioasa este necesar sa analizati atent preturile. Desigur, un produs calitativ va avea un pret de achizitie mai ridicat decat unul de calitate indoielnica. Avantajele masinilor de tuns iarba de la producatori renumiti precum Viking, John Deere sau Makita este durata de viata indelungata si rezultatele excelente de taiere. Astfel, costurile de achizitie pot fi privite drept investitii, ce se amortizeaza in timp.

In situatia in care te-ai informat suficient si esti gata sa analizezi cu mare atentie modelele existente pe piata, te invitam sa arunci o privire peste gama de masini de tuns iarba profesionale din portofoliul BIG, ce se comercializeaza la un excelent raport calitate-pret: https://big.store.ro/collections/masini-de-tuns-gazon.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!