Despre fier fasonat si utilizarile acestuia

in Constructii

In constructii nu poti vorbi despre un mediu bland sau de chestiuni fine si delicate pana ce structura principala de sustinere nu a fost finalizata. Evident, elementele de finete sunt destinate ultimelor etape, cand vine vorba de decoratiuni si elemente de design, atunci trebuie folosita si delicatetea. Insa, pana atunci, numai cele mai robuste si dure materiale sunt in centrul atentiei. Presto Construct va ofera totul, de la cimenturi, aditivi, pana la metale si articole de fier fasonat pentru constructii, fie ele civile sau industriale.

Fier fasonat constructii

Despre fier va putem spune ca acesta este un element chimic cu o preponderenta foarte mare pe Pamant. Totusi, sa nu uitam ca insusi nucleul Terrei este o sfera uriasa din fier topit. De la ceea ce se excaveaza, pana la fier fasonat este o distanta maricica am putea spune deoarece fierul nu poate exista in stare naturala. La fel ca si multe alte metale, acesta oxideaza foarte repede, motivul pentru care in carierele si minele de excavatie, fierul este regasit in stare de minereu sau oxizi ai acestui metal.

De la minereu, la articole din fier fasonat

Dupa extragere, fierul este separat de oxizi prin diferite proceduri si tehnici, insa inainte ca acestea sa fie descoperite, omul primitiv (oarecum) gasea fier si de la meteoritii ce mai cazusere in istoria recenta a Terrei. Oricum, prelucrarea fierului a avut ca prim scop nu producerea unor solutii cum este structura din fier fasonat, ci asa cum este si evident, pentru a face sabii si arme de lupta. Insa, in Egipt, la marile piramide, dar si in Puma Punku au fost gasite imbinari din fier ce tineau uriasele blocuri de granit, unele din ele cantarind cu mult peste greutatea unui Boeing 777.

Ei bine, lasand totusi fantastica istorie mai mult sau mai putin stiuta, in prezent structurile din fier fasonat sunt folosite practic in orice tip de constructii din beton, de la cele civile, pana la cele industriale si speciale. Rolul segmentelor si al structurilor din fier fasonat este acela de a oferi un plus de rezistenta partilor portante ale unei constructii. Practic, fiecare stalp sau coloana a unei hale industriale are in interiorul sau o structura realizata din armatura sau bare din fier.

Principiul din spatele articolelor din fier fasonat

Fasonarea barelor de fier este practic procedura de prelucrare pentru a putea fi introdus in armatura. Aici vorbim despre doua aspecte distincte. Primul tine de scoaterea in relief a unei amprentari filetate care imbunatateste gradul de aderenta a betonului la suprafata armaturii, iar cel de-al doilea aspect al unei structuri din fier fasonat este cel a lprelucrarii in vederea plasarii unui segment in cadrul structurii.

Fasonarea se poate face la rece sau la cald, dar de asemenea, putem vorbi despre o fasonare manuala sau automata cu ajutorul utilajelor industriale. Veti putea gasi toate tipurile de articole din fier fasonat pentru constructii pe site-ul www.presto.ro, locul de unde puteti afla mai multe despre constructii, dar si de unde puteti procura toate resursele pentru a putea construi spornic, durabil si eficient.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!