Tipurile de hidroizolatii acoperis si caracteristicile acestora

in Constructii

Inca de la primele case, oamenii au realizat ca structurile acoperisului in forma triunghiulara rezista mult mai bine intemperiilor dar si in timp. In cursul timpului, au existat tot felul de solutii pentru a impiedica apa sa intre in case, de la paie, chirpici, pana la structuri de hidroizolatii acoperis realizate cu folii si straturi de polimeri. Evident, si in acest domeniu, lucrurile au evoluat, asa cum era si de asteptat, iar noi tehnologii cum ar fi spuma poliuretanica sau rasinile epoxidice sunt tot mai folosite pentru izolarea hidrologica a acoperisurilor. Iar cei din spatele siteului www.hidroizolatii-terase.ro sunt expertii din Bucuresti care va pot proteja casa, firma sau institutia de orice intemperie.

Hidroizolatii acoperis

De la tigle din lut, pana la hidroizolatii acoperis de inalta performanta

Exista cateva tipuri clasice de hidroizolatii acoperis, insa poate cea mai frecventa este cea cu tigle. Tiglele sunt folosite inca din primele momente in care oamenii au descoperit ca pot face mici placi din lut uscate in cuptoare. Totusi, de atunci, pana la tiglele moderne, exista niste imbunatatiri. Tiglele din ceramica sunt cele mai raspandite solutii pentru hidroizolatii acoperis, insa, nu prea sunt foarte eficiente daca este sa le comparam cu alte solutii.

Care este cel mai mare cosmar al celor care detin case cu hidroizolatii acoperis din tigle? Grindina. Cum clima din Romania devine tot mai ciudata, iar grindinele cu bobul cat o ridiche sunt tot mai dese, exista reale motive de ingrijorare. Tigla este casanta, iar in cazul caderilor de grindina aceasta crapa sau chiar cade de pe acoperisuri lasand casele neprotejate.

O varianta foarte eficienta de hidroizolatii acoperis este regasita in folosirea de solutii alternative. Tiglele metalice sunt practic foi din tabla ce sunt formate la rece prin presare sau mai exact prin stantare care au dimensiuni variabile. Partea buna este ca desi vorbim de un strat subtire de metal (foi din tabla de 0.3 – 2mm) acest gen de hidroizolatii acoperis rezista foarte bine la intemperii, iar in cazul unor caderi de grindina, cea mai mare paguba ce poate aparea la acest tip de acoperisuri este deformarea locala.

Sisteme de hidroizolatii acoperis de inalta performanta

Tiglele din material bituminos sau elastice, cum mai sunt denumite aceste tigle, sunt o varianta foarte eficienta. Acestea sunt de mai multe tipuri, fie cu baza metalica, fie sintetica, avand suprafata acoperita cu diferite tipuri de straturi care pot fi bituminoase, cu pulbere pietroasa sau alte tipuri de suprafete ce protejeaza tigla de razele UV si intemperii.

Hidroizolatii pentru acoperis

Am lasat la urma tipurile de hidroizolatii acoperis multi-strat care sunt si cele mai complexe dar si foarte eficiente. Acestea cuprind mai multe folii PVC dar si un strat din rasini polimerice ce ofera atat o izolare termica cat si o buna rezistenta la intemperii.

Asadar, exista foarte multe solutii performante de tip hidroizolatii acoperis, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa vizitati siteul www.hidroizolatii-terase.ro pentru a afla mai multe detalii despre cum puteti beneficia si dumneavoastra de cele mai performante materiale dar si tehnici pentru protejarea tuturor tipurilor de case si cladiri.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!